Zoek Alle vacatures

Spanning binnen team staat succes organisatie in de weg

Door: REEF / 10 december 2014 / Personeel en organisatie

Leon Schaepkens | partner REEF personeel en organisatieHet succes van een organisatie lijkt vooral het gevolg te zijn van: bescheiden leiderschap, het vinden van de juiste mensen, het accepteren van de werkelijkheid, het hanteren van een eenvoudige visie, discipline en technologie als versneller van succes (Collins, 2001). In deze organisaties blijkt ook al snel dat de leiders passen in de paradox “niet te verliefd op zichzelf, maar vooral op het bedrijf”. Deze managers kunnen de druk aan om een uitmuntende prestatie te leveren, nemen verantwoordelijkheid en gaan op zoek naar de beste antwoorden in teamverband. Zij werken samen. En daar gaat het vaak mis in de praktijk. Hoe kan dat?

Spanningen in een team ontstaan vaak, ondanks een veelal zorgvuldig doorlopen selectieproces met daarbij aandacht voor taken, verantwoordelijkheden, rolverdeling en competenties, doordat in het selectieproces te weinig aandacht besteed is aan het thema “weerstands-projectie-afweer”. Wat wordt hiermee bedoeld? Een bestuurder kan bijvoorbeeld weerstand voelen zodra zijn collega dominant gedrag begint te vertonen. Hij wordt dan zelfs boos en begint te strijden voor zijn gelijk. Dat laatste wordt dan afweer genoemd en ingezet zodra de dominantie van de ander leidt tot een rotgevoel. Dit gevoel is in het verleden ontstaan en wordt telkens geprojecteerd op nieuwe situaties en personen.
Partner REEF: Schaepkens
Het spreek voor zich dat dit verre van productief is voor het team en de organisatie. In het selectieproces, meer specifiek in het assessment, zou meer aandacht moeten zijn voor dit thema. Dit komt de vorming van het team ten goede. Ook leidt het tot minder stress en conflicten. Klanten en medewerkers plukken daar uiteindelijk de vruchten van.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.