Zoek Alle vacatures

Sociaal renoveren / van Lean naar Learn

Door: Dorien van der Velden, projectspecialist REEF.

Ik kom uit de makelaardij en heb vaak met projectontwikkeling, bouw en aannemerij te maken gehad. Over het algemeen vindt men daar uitstekende vaklieden die goed weten waar ze mee bezig zijn. Communicatief komen deze mensen vaak minder goed uit de verf. In het verleden heb ik meermaals een bemiddelende rol gespeeld tussen de klant en de leverancier.

Met een toenemende verbazing heb ik geluisterd naar het verhaal van KnaapenGroep. 

- Lean ondernemen, waarbij alle disciplines van de bouw, alvorens aan een project te beginnen samen de planning maken!
- De projectbegeleidster die vanaf dag één het contact onderhoudt tussen de mensen die de klus klaren en degene die in de woningen wonen!
- Het fenomeen “Tante Keet”, waar bewoners elkaar tijdens de werkzaamheden kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen.

Knaapen bouwgroep, als nummer 2 in de lijst van oudste familiebedrijven in Nederland brengt haar slogan “” renoveren met gevoel” uitstekend in de praktijk. 

Bart KnaapenBart Knaapen
KnaapenGroep 
www.knaapen.nl 

 

Klik hier om de presentatie te bekijken. 
________________________________________________________________________________________________

"Van Lean naar Learn, het bouwen van een lerende organisatie"

Door: Dorien van der Velden, projectspecialist REEF.

Voor REEF ben ik bezig met een project op de afdeling belastingen van de gemeente Eindhoven. De laatste week zag ik berichten over lean voorbij flitsen. Ik dacht: “het zal wel” Door de uitnodiging van REEF werd ik toch nieuwsgierig. De heer Arend van Randen is super enthousiast over lean en lichtte tijdens zijn bijeenkomst een tip van de sluier op over dit onderwerp.

De basis filosofie van lean ligt bij TOYOTA. In het kort komt Lean hierop neer: “het creëren van waarde en het elimineren van verspilling.”

Kenmerk is: 
-    Vlakke hiërarchie, met meer verantwoordelijkheid aan de basis 
-    Verbeterde communicatie op de werkvloer met klanten én met leveranciers 
-    Concentratie op hoofdzaken 
-    Uitermate klantvriendelijk

Door lean toe te passen, ontstaat er een multifunctioneel team met een hoog commitment naar het product, elkaar en de afnemer. Aldus krijgt zo’n team dingen voor elkaar, die feitelijk voor onmogelijk worden gehouden. Bovendien is het simpel, zo simpel……..! Het is een kwestie van communicatie met de juiste mensen, op het juiste tijdstip, over het juiste onderwerp. 

Wie wil er nou niet Lean? Ik wil lean!   

Arend van RandenArend van Randen
Arpa
www.arpa.nl 

Arpa

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.