Zoek Alle vacatures

Seminar bestuursrecht

Tijdens het seminar bestuursrecht werd onderling kennis en gedachten 

seminar bestuursrechtuitgewisseld. Dit met het doel inspiratie te geven voor de praktijk binnen de organisatie. Het seminar van REEF onscheidt zich van andere bijeenkomsten door de hoge mate van interactiemogelijkheden met de specialisten. Immers, succesverhalen aanhoren is leuk, maar het wordt pas écht leuk wanneer ú ze later ook kunt vertellen en de vertaalslag kunt maken naar uw werkomgeving.

Na de ontvangst werd door Tom van 't Hek een plenaire sessie gehouden: "Succes door kennisdeling". Daarna konden twee interactieve sessies bijgewoond worden, zie voor de inhoud bij de sprekers hieronder. Na een plenaire afsluiting was plaats voor informele kennisdeling.
 

Tom van 't HekPlenaire spreker: Tom van 't Hek

Tom van ’t Hek is van origine huisarts. Van juli 1994 tot september 2000 was hij coach van het Nederlands dames hockey elftal. Sinds 1995 is Tom werkzaam voor Radio 1 als presentator. Hiernaast zet Tom zich al jaren in om zijn kennis te delen middels het verzorgen van lezingen en trainingen voor het bedrijfsleven en (semi)overheidsinstellingen. Hij laat zien dat de te behalen resultaten in sport en uw werkend leven zeer dicht bij elkaar liggen. Om succesvol te zijn in uw werk, om effectief én efficiënt de doelstellingen te behalen, is kennis delen en van elkaar leren essentieel.

 

De interactieve sessies werden door onderstaande specialisten geleid:

denis lintzenPubliek – private samenwerking, een bittere noodzaak?
Denis Lintzen, manager bedrijfsvoering projectbureau A2-Maastricht


Door het innovatieve project A2-Maastricht heeft Denis Lintzen veel ervaring met innovatieve aanbesteding van een integraal project door een publiek-privaat samenwerkingsverband. Hij spreekt met u onder andere over zijn ervaringen opgedaan in deze samenwerking, de diverse belangen van en meerwaarde voor betrokken partijen.

 

wijnand romijnWet- en doelmatigheid in balans binnen het Sociale Zekerheidsrecht
Wijnand Romijn, intern opleider gemeente Utrecht, gasttrainer Stimulansz


Bij de Wet Werk en Bijstand ligt de nadruk op het werk, financiële ondersteuning is vaak bijzaak. Work-First projecten, re-integratietrajecten, samenwerken in de keten. Wat kan een klantmanager in zijn regierol betekenen voor de klant? Hoe reageert deze als de klant zich niet aan de wettelijke verplichtingen houdt? In deze workshop kruipt u in de huid van een klantmanager van Sociale Zaken en gaat op zoek naar maatwerk en de grenzen van artikel 18 WWB.

 

joop van doornPragmatisch gedogen of toepassing van de letter van de wet?
Patrick van Doorn, Hoofd Juridische Zaken, gemeente Utrecht


De grens tussen creatief denken en verantwoord gedogen is dun. Toch kan een goede beheersing van beide zowel voor de overheidsorganisatie als de burger veel opleveren. Dit lastige onderwerp wordt in deze workshop grondig doorgesproken. Patrick van Doorn heeft hier in zijn werk dagelijks mee te maken en deelt zijn kennis en ervaringen graag met u.

 

albert theunenProactieve benadering van wetswijzigingen; van project naar proces
Albert Theunen, Advocatenpraktijk Theunen


Door een proactieve benadering van wetswijzigingen voorkomt u problemen. Werkzaamheden kunnen door wetswijzigingen ombuigen van een project naar een proces met gevolgen voor de inrichting en capaciteiten van uw afdeling. Albert Theunen is naast ervaren Advocaat bestuursrecht tevens actief lid van diverse bezwaar- en beroepschriftencommissies van gemeenten en instellingen en gaat graag met u in gesprek over hoe proactief om te gaan met juridische wetswijzigingen, risico’s en kwaliteitszorg.
Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.