Zoek Alle vacatures

Relatie nutsbedrijven - gemeente; kosten besparen doen we samen!

Op 8 november jongstleden vond wederom een geslaagde REEF-deelt-kennisbijeenkomst plaats op de High Tech Campus in Eindhoven. Tijdens deze bijeenkomst stond het onderwerp, de mogelijkheid tot kostenbesparing door de gemeente, centraal. Tijdens deze avond had men interactief de gelegenheid om  tot vernieuwing en optimalisatie te komken en gericht (juridische) handvatten van vakgenoten aangereikt te krijgen op het gebied van contractvorming. Dit was in het kader van de nadeelcompensatieregeling. De kennis er ervaringen werden tijdens deze avond gedeeld.

De onderwerpen die aan bod zijn gekomen raken het vakgebied van kabels en leidingen, specifiek de juridische speeltruime van contractmutaties vanuit recente jurisprudentie en het algemeen bestuursrecht en de nieuwe beleidsregels voor de nadeelcompensatieregeling. Concessies gedaan in het verleden bieden geen garantie voor de afspraken in e toekomst! Hoe hebben gemeenten het vergunningenstelsel ingeregeld en welke winst is er te behalen via de publiekrechtelijke weg met het regelen van het liggen/leggen van kabels en leidingen.

Ten behoeve van een inderdisciplinaire wisselwerking nodigde REEF zowel het management, juristen en beleidsmedewerkers en de uitvoering uit om deel te nemen aan deze kennissessie. Zo kwamen er verschillende visies op tafel.

Gespreksleider mr. Paul van Riel

Discussieleider was mr. Paul van Riel, coördinator Nutszaken en planning bij de afdeling Stadsingenieurs van de directie Beheer van de gemeente Breda.Deheer Van Riel besprak de juridische speelruimte van contractmutaties op het gebied van kabels en leidingen vanuit recente jurisprudentie en het algemeen bestuursrecht en de nieuwe beleidsregels voor de nadeelcompensatieregeling. De presentatie is voor u op aanvraag beschikbaar.

Wanneer u juridisch advies behoeft om de veranderende samenwerking met nutsbedrijven vorm te geven, is REEF u graag van dienst. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.