Zoek Alle vacatures

REEF en Woonbedrijf delen kennis op Strijp-S inzake herontwikkeling terreinen

Door: REEF / 11 september 2015 / Bouw en infra

In samenwerking met Woonbedrijf organiseerde REEF een kennisbijeenkomst over de herontwikkeling van terreinen op Strijp-S. Tijdens de bijeenkomst werd met vertegenwoordigers van zeven woningcorporaties een wandeling gemaakt over een gedeelte van het oude Phillips-terrein en industrieel erfgoed, Strijp-S.

Veel corporaties hebben grondposities in bezit die nog ontwikkeld kunnen of moeten worden. Hoe gaat u om met de (her)ontwikkeling van (industrie)terreinen ? Woningcorporatie Woonbedrijf uit Eindhoven is de opdrachtgever van de nieuwe gebiedsontwikkeling op industrieel erfgoed in Strijp-S te Eindhoven.

Bij Woonbedrijf staat de klant centraal, en dat laten ze ook merken. De toekomstige bewoners zijn betrokken bij het volledige project, van initiatie tot oplevering. Hoe Woonbedrijf dit aanpakt werd tijdens de bijeenkomst verteld door Angelique Bellemakers, districtmanager bij Woonbedrijf. Er zullen 400 nieuwe woningen gerealiseerd worden, de verwachting is dat de gebiedsontwikkeling in het voorjaar van 2017 klaar zal zijn.

REEF en Woonbedrijf delen kennis op Strijp-S

Strijp-S is een voormalig bedrijventerrein van circa 27 ha in het Eindhovense stadsdeel Strijp dat heeft toebehoord aan het bedrijf Philips. Strijp-S werd ook wel de verboden stad genoemd. In 1982 ging de ‘verboden stad’ even open voor publiek in verband met het 750-jarig jubileum van Eindhoven.

 

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.