Zoek Alle vacatures

Projectmanagement mbt omgevingsvergunningen

Bij het managen van een project vinden een groot aantal beslissingsmomenten plaats. In welke fase van een project moet welke beslissing genomen worden? Waar moet je rekening mee houden? Aan de hand van deze vraagstellingen werd de REEF-deelt-kennisbijeenkomst “Projectmanagement met betrekking tot technische (bouw)projecten en omgevingsvergunningen” gehouden.

De heer Frans van Emburg, Projectleider bij REEF heeft aan de hand van een project dat hij heeft gerealiseerd, de verschillende fasen doorlopen die men tegenkomt tijdens een bouwproces. Het groot aantal beslismomenten die tijdens zo'n ontwikkel- en bouwproces voorkomen werden onder de aandacht gebracht. Projectmanagement wordt uitgelegd aan de hand van een voorbeeld; echter projectmanagement kom je binnen alle disciplines tegen. 

De heer Jacques Borsboom, Hoofd Bedrijfsvoering bij SRE Milieudienst, sloot aan op het eerste onderwerp "Projectmanagement". Met name tijdens de ontwikkeling dient men rekening te houden met o.a. omgevingsvergunningen (Wabo) en gebruiksbesluit. Zo zijn factoren als bestemmingsplan, milieuaspecten en brandveiligheid van invloed op een bouwproces. Sinds 1 november 2008 is de nieuwe wetgeving omtrent gebruiksbesluit van toepassing. De heer Borsboom zal hier uitgebreid toelichting op geven.


Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.