Zoek Alle vacatures

Projectmanagement in de praktijk

De REEF-deelt-kennisbijeenkomst voor het vakgebied techniek op donderdag 21 april jl. had als thema projectmanagement in de praktijk


REEF-deelt-kennisbijeenkomst techniek

Arjen te Nuyl, projectmanager en eigenaar van M.A.C. Noord B.V. en werkzaam voor de Schiphol Group, stond stil bij de voor- en nadelen van projectmanagement in een complexe omgeving als Schiphol. Aan de hand van een voorbeeldproject (Schiphol F-pier) en stellingen schetste hij een duidelijk beeld van de rol van de projectmanager. 


Vragen die hierbij een centrale rol speelden zijn:
- Voor welke keuzes komt de projectmanager te staan?
-  Welke vaardigheden zijn van belang in een rol als projectmanager? 
-  Met wat voor randvoorwaarden krijg je te maken?
- En, welke methodieken kan een projectmanager gebruiken om zijn project te managen?


PRINCE2 werd aangehaald als mogelijke methode bij het uitvoeren en managen van projecten. Arjen heeft de aanwezigen een introductie in de Schiphol-variant op PRINCE2 gegeven, namelijk STAP (STandaard Aanpak Projecten). STAP wordt binnen Schiphol sinds enkele jaren gebruikt met als voornaamste doelstelling een efficiënter en effectiever projectmanagement, waarbij subdoelstellingen als een gezamenlijke taal spreken en het leren van elkaars projecten (kennis delen) een belangrijke rol spelen.

REEF-deelt-kennisbijeenkomst techniek
Ter afsluiting zijn een aantal stellingen door de groep bediscussieerd. Wij danken Arjen voor zijn rol als gastspreker en de aanwezigen voor hun inbreng tijdens de discussies. Hopelijk tot de volgende REEF-deelt-kennisbijeenkomst.U kunt hier de presentatie downloaden

Gespreksleider deze avond was de heer Arjen te Nuyl, directeur/eigenaar M.A.C. Noord bv Arjen te Nuyl
en projectmanager Amsterdam Airport Schiphol

Arjen te Nuyl  
Arjen is sinds 2006 projectmanager op de luchthaven Schiphol voor “kleinere” Terminalprojecten. Hij is gespecialiseerd in spoedopdrachten en complexe logistieke projecten. Van de bouw van een restaurant tussen de vertrekkende en aankomende passagiers tot implementatie van nieuwe security-wetgeving in een korte tijd.
 

LinkedIn profiel: 
http://www.linkedin.com/in/tenuyl

 

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.