Zoek Alle vacatures

project in beeld: Operationele, tactische en strategische inkoopactiviteiten bij één opdrachtgever

Door: REEF / 28 juli 2015 / Supply chain

project in beeld

Operationele, tactische en strategische inkoopactiviteiten bij één opdrachtgever
REEF-projectspecialist Bjorn Leenders bij MSD Animal Health

REEF-projectspecialist Bjorn LeendersREEF-projectspecialist Bjorn Leenders startte in 2011 als inkoper bij MSD Animal Health in Boxmeer. Inmiddels heeft hij bij deze opdrachtgever diverse (inkoop)projecten uitgevoerd op verschillende niveaus.

In de eerste maanden nam Bjorn binnen de indirecte inkooporganisatie de rol op van “NPR Buyer”, waarbij in het voormalige inkoopsysteem de nadruk lag op met name tactische-, maar ook deels operationele inkoopactiviteiten. Door Bjorn’s kennis en ervaring heeft hij deze rol prima uit kunnen voeren en vervolgens een brug kunnen slaan naar het nieuwe Global SAP-SRM inkoopsysteem, waarin Bjorn tijdens de implementatieperiode als Inkoop/Business Expert heeft gefungeerd.

Het SAP-SRM-systeem is binnen MSD inmiddels wereldwijd (in 12 landen) uitgerold. Bjorn heeft de locale inkoopteams hierin begeleid, geadviseerd en getraind. De opdracht was om de inkoopfunctie naar een hoger en professioneler niveau te tillen en het Procure-to-Payproces slimmer in te richten en verder te automatiseren. De bedrijfskundige opleiding, kennis en ervaring van Bjorn kwamen in dit project volledig tot zijn recht, waardoor hij de opdrachtgever kan ontzorgen.

“Het inkoop-landschap ziet er met de komst van SAP-SRM en de reorganisatie van de global inkoopafdeling nu geheel anders uit. De operationele inkopersrol is op advies ge-outsourced voor alle 12 landen en de bijbehorende activiteiten zijn overgedragen naar een derde partij en worden centraal uitgevoerd. De focus en activiteiten van de huidige inkopers zijn nu voornamelijk op tactisch en strategisch niveau en worden deels global uitgevoerd”, aldus REEF-projectspecialist Bjorn Leenders.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.