Zoek Alle vacatures

Milieu-inspecties bij Omgevingsdienst IJmond / Ryan Glans

Door: REEF / 12 juli 2019 / VTH

Ryan GlansREEF-projectspecialist Ryan Glans is dierenliefhebber en heeft deze hobby gecombineerd met zijn werk. Voor zijn werk, als milieu-inspecteur voor agrarische bedrijven bij omgevingsdienst IJmond, komt hij dagelijks bij bedrijven omringd door dieren. Denk aan paardenfokkers en maneges, melkveehouderijen, schapen- en geitenhouders en zelfs een kleine dierentuin. Hij inspecteert deze bedrijven op geldende wet- en regelgeving. Indien nodig schrijft hij de bedrijven aan op eventuele overtredingen. Daarnaast is het belangrijk dat alle informatie aan het digitale dossier gevoegd wordt.

Opleveringsinspecties bij nieuwe bedrijven
In de omgeving van IJmond vestigen er regelmatig nieuwe bedrijven. Naast de agrarische bedrijven wordt Ryan gevraagd om opleveringsinspecties uit te voeren bij deze nieuw gevestigde bedrijven. “Hierbij kijk ik of de situatie bij het bedrijf klopt met hetgeen wat het bedrijf gemeld heeft bij een aanvraag van een vergunning of het opgeven van een bepaalde milieubelastende activiteit”, vertelt Ryan.

Soms komt Ryan bij inspecties zaken tegen waarbij twijfel bestaat of het bedrijf zich ten alle tijden wel aan de regels houdt. “In dit soort gevallen controleren we een dergelijk bedrijf meerdere malen. In samenspraak met een senior medewerker maken we een plan van aanpak op basis van de bevindingen tijdens de controles”.

Technologie continu in ontwikkeling
De technologie en de wetgeving binnen het vakgebied zijn voortdurend in beweging. Zo kwam Ryan laatst bij een vol-geautomatiseerde melkveehouderij. “De stallen werden aangeveegd met robots en de koeien kunnen door middel van een elektrische halsband nagenoeg zelf bepalen wanneer ze naar buiten gaan. De veranderingen in de technologie gaan snel waardoor de wetgeving soms hierop achterloopt”. Daarom vindt Ryan het belangrijk om goed op de hoogte te blijven van wijzigingen in de wetgeving en technologische ontwikkelingen binnen zijn vakgebied.

Ryan zit al ruim 18 jaar in het vak en is gepassioneerd over zijn werkomgeving. Zijn jarenlange ervaring en opgedane kennis komen hem dagelijks goed van pas, met name in zijn omgang met ondernemers. Ryan: “Ik merk dat de ondernemers mij een prettige gesprekspartner vinden omdat ik kennis heb van hun vakgebied en werkzaamheden. Daardoor begrijp ik hun problemen en weet ik waar ze tegenaan lopen”.

Persoonlijke ontwikkeling en de ruimte krijgen staan centraal
Ryan heeft bewust gekozen voor REEF. “De sfeer en de visie spreken mij aan. Ik wil mijzelf persoonlijk ontwikkelen en daarnaast de ruimte krijgen om zelfstandig aan de slag te gaan. De REEF-deelt-kennisbijeenkomsten en workshops zijn hier een goed voorbeeld van. De collega’s van REEF zorgen er verder voor dat ik alle middelen tot mijn beschikking heb om dit project zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren. In de toekomst hoop ik nog actiever deel te kunnen nemen aan de bijeenkomsten”.

Ben jij net als Ryan toe aan een nieuwe uitdaging met ruimte voor persoonlijke groei en zelfstandigheid? Neem dan contact op met Sandra de Volder, talentscout VTH, via 06 291 90 610 of s.devolder@reef.nl. Sandra vertelt je graag meer over de projecten en mogelijkheden bij REEF.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.