Zoek Alle vacatures

Kosten én tijd reduceren in de machinebouw vanuit een praktische invalshoek

Door: REEF / 26 maart 2019 / Research and development

REEF-projectspecialist Erik Vleer is werkzaam als mechanical engineer op een project in product handling en machinebouw. Erik biedt ondersteuning bij de oplevering van diverse projecten. Dit varieert van het ontwerpen van installaties en machines (of delen hiervan) in een 3D CAD applicatie, het opzetten van een TPD (Technisch Product Dossier) tot het maken van handleidingen.

Tijd- én kostenreductie

Het bedrijf heeft als doel het herkennen van interne transportproblemen en de daarbij passende oplossingen vinden. Het personeel heeft jarenlange ervaring in de productie van machines die bijdragen aan de successen van een onderneming. “Mijn praktische ervaring als field service engineer zorgt ervoor dat ik vanuit een ander perspectief naar het ontwerpen van machines kijk. Zo houd ik rekening met het onderhoud wat gepleegd moet worden aan de machines. Door het onderhoud en de service te minimaliseren kan ik tijd én kosten voor een service engineer reduceren. Daarnaast produceert een zusteronderneming het plaat- en laswerk. De lijntjes met productie zijn kort waardoor ik nauw betrokken ben bij alle stappen. Hierdoor ontvang ik direct feedback op mijn ontwerp en kan ik in de toekomst beter meedenken met de producten. Ook dit draagt bij aan het reduceren van tijd en kosten.” vertelt Erik.

Diversiteit en afwisseling

Erik werkt tegelijkertijd aan afwisselende projecten in verschillende projectteams. Door de relatief korte doorlooptijd is het belangrijk dat hij efficiënt te werk gaat. Dit maakt dat hij snel moet schakelen tussen de projecten zonder het overzicht te verliezen. “Nadenken over verbeteringen in het ontwerp en het proces maken mijn werkdag heel divers, geen dag is hetzelfde. Ik kan mijn creativiteit kwijt in de ontwerpen en werk samen met leuke teams. Daarnaast zie ik direct het resultaat van mijn ontwerp terug, dat maakt mijn werk leuk”, aldus Erik.

REEF-carrièremanagement

“Bij de start van een nieuw project inventariseer ik samen met REEF het project bij de opdrachtgever. Hierbij wordt goed gekeken naar hoever mijn kennis, vaardigheden en ervaring reiken om het project tot een goed einde te brengen. Mis ik bepaalde kennis of vaardigheden? Dan bespreek ik met mijn projectmanager welke REEF-cursus- of opleiding ik nodig heb om mij bij te scholen. Door de diversiteit aan projecten en opdrachtgevers leer ik nog dagelijks bij. Ik leer nieuwe mensen kennen en werk afwisselend met SolidWorks, Inventor of NX. Daarnaast kan ik ook altijd rekenen op de kennis en ervaring van mijn REEF-collega’s van team research and development. De lijntjes met mijn REEF-collega’s zijn kort en mijn projectmanager Nordin komt de gemaakte afspraken na, dit zorgt voor een prettige samenwerking.”


Ben jij net als Erik ook geïnteresseerd in een project bij REEF? Neem dan contact op met Nordin Yahiaoui via n.yahiaoui@reef.nl of 040 29 46 888

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.