Zoek Alle vacatures

Kennis delen op het waterRegelmatig vaart het REEF-zeiljacht de Paxos uit. Professionele specialisten gaan aan boord om ideeën en kennis aangaande specifieke situaties en regelmatig voorkomende gebeurtenissen in het vakgebied uit te wisselen. Projectleider Vastgoed Peter Versteeg van gemeente Deurne vertelt over zijn ervaringen.
Peter Versteeg, projectleider vastgoed gemeente Deurne, deelt kennis op het waterKennis delen met collegae, dat was voor mij de reden om op de uitnodiging van REEF in te gaan. Discussiëren over maatschappelijk(en gemeentelijk) vastgoed in de huidige financiële crisis. Dit alles natuurlijk onder het genot van een hapje en drankje en het schitterende uitzicht vanaf het REEF- zeiljacht de Paxos.

Na de kennismaking en lunch in Willemstad liepen we met een mooie wandeling richting de haven. Chris Reef had al de nodige voorbereidingen getroffen en stond ons al op te wachten om aan boord te gaan van het schitterende REEF-zeiljacht.

Er stond op dat moment een zacht windje en de zon kwam lichtjes door de wolken. De temperatuur was zodanig dat er benedendeks verschillende collegae hun lange broek verwisselde voor de korte, waarna de Paxos kon vetrekken. Chris Reef was als kaptein al druk in de touw(en) om het zeiljacht op gang te krijgen en Erik de Jong werd al snel vrijwillig tot stuurman gebombardeerd. Vanuit de haven voeren we  via de sluizen de kant van het Greveling meer op. De wind was ons niet gunstig, maar dat mocht de pret niet drukken. Met de motor kom je immers ook vooruit.

Peter Versteeg, projectleider vastgoed gemeente Deurne, deelt kennis op het waterIn een aangename sfeer op het dek ontstonden al de nodige discussies over het “professionaliseren van het maatschappelijk (en gemeentelijk) vastgoed”. Een van de discussies ging over hoe men nu in tijden van crisis om dient te gaan met specifieke situaties die men dagelijks tegen komt tijdens het beheer van de gebouwen. Diverse praktische en strategische ervaringen werden onderling gedeeld. Verder zijn er diverse gebeurtenissen vanuit ons vakgebied aan bod gekomen, denk bijvoorbeeld aan de huidige bezuinigingen, personeelsbeleid, vastgoedbeleid, enz. enz. Het was snel duidelijk dat de huidige crisis ons allemaal in meer of mindere mate bezighoudt.

Door de aanwakkerende wind konden we toch nog ervaren hoe het is om op een dergelijk zeiljacht te varen. Als onbekende met het zeilen was ik zeer aangenaam verrast om zo snel en schuin op zo’n schip over het water te zeilen. Na terugkomst in de haven van Willemstad hebben we de dag nog gezamenlijk afgesloten met een heerlijk diner.

Zelf heb ik deze dag als zeer leerzaam en plezierig ervaren. Serieus discussiëren en toch plezier hebben kan goed samen.

Met dankt aan REEF en de collegae voor deze inspirerende dag.

Peter Versteeg


Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.