Zoek Alle vacatures

Johan Dijstelbloem: "Geen dag is voor mij hetzelfde bij het waterschap"

REEF-projectspecialist Johan Dijstelbloem

Johan Dijstelbloem, civieltechnisch projectspecialist bij REEF, voert sinds juni dit jaar een project uit bij Waterschap AA en Maas in ’s-Hertogenbosch. Het waterschap telt zeven rioolwaterzuiveringen en is voor waterbeheer opgesplitst in 4 districten. Met ruim vierhonderd werknemers in dienst bedienen ze 743.000 inwoners en bedrijven in Oost-Brabant. Veiligheid, gezondheid en welzijn is de hoogste prioriteit bij het waterschap. Daarnaast spelen innovatie en duurzaam waterbeheer een belangrijke rol voor het ontwikkelen, beheren en in stand houden van gezonde en veerkrachtige watersystemen.

Binnen het waterschap is Johan werkzaam op de afdeling Ontwerp en Realisatie en verantwoordelijk voor het ondersteunen van het taakveld onderhoud. Deze werkzaamheden bestaan onder andere uit het inventariseren van het rioolwaterzuiveringsstelsel voor de zeven rioolwaterzuiveringen op technisch vlak en het aanbrengen van structuur in het rioolwaterzuiveringsstelsel. Na de inventarisatie worden alle civieltechnische producten in het beheerpakket Ultimo verwerkt. Dit doet hij voor zowel de waterzuiveringen als de districten. 

Ultimo is een pakket waarin zowel werkprocessen als installatiegegevens worden beschreven en fungeert als database voor het waterschap met alle beschikbare civieltechnische producten. De koppeling van werkprocessen en installatiegegevens geeft meer inzichtelijkheid in tijdsbesteding, kwaliteit en kosten. Johan is tevens zijdelings betrokken bij de optimalisatie van het beheerpakket Ultimo en geeft input voor de verbetering hiervan. 

Een andere belangrijke taak van Johan is het  maken van afspraken met de verschillende waterzuiveringen over de te nemen beheermaatregelen. Daarnaast geeft hij advies inzake de implementatie van het civieltechnisch gedeelte van betonconstructies op de rioolwaterzuiveringen en in de districten zoals stuwen, gemalen, leidingen en beluchtingstanks.

“Het waterschap is door de grote variatie aan constructies voor civiele technici een interessante plaats om te werken. De naaste collega’s hebben vaak een andere technische achtergrond, zoals werktuigbouwkundigen, waterbeheerders en elektrotechnici, wat het werk voor mij gevarieerd maakt. Binnen het waterschap gebeurt gewoon heel veel en geen dag is voor mij hetzelfde”.

Ondanks dat Johan via REEF een project uitvoert bij het waterschap voelt hij zich wel erg betrokken bij het werk en zijn collega’s. “Ik vind de omgang met collega’s erg prettig en informeel. En mijn bijdrage wordt hier ook zeer gewaardeerd”.

Johan is inmiddels twaalf en een half jaar werkzaam als projectspecialist bij REEF. “Door bij REEF te werken, krijg ik de kans interessante projecten uit te voeren bij diverse opdrachtgevers in de regio; hierdoor heb ik al veel verschillende ervaringen opgedaan en daarbij veel mensen ontmoet. Het werk is divers doordat ik een groot takenpakket heb. Verder, niet onbelangrijk, bij REEF zijn de arbeidsvoorwaarden prima in orde!”

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.