Zoek Alle vacatures

Internationaal talent - Patricio Chiriboga

Patricio ChiribogaPatricio Chiriboga is in 1981 geboren in Ecuador. Een aantal maanden geleden is hij begonnen aan een nieuw hoofdstuk in zijn professionele carrière door via REEF te gaan werken bij DAF Trucks Eindhoven.

Tijdens zijn studie Mechanical Engineering heeft hij veel ervaring opgedaan in verschillende werkomgevingen. Hij liep stage bij bedrijven die verbonden zijn met (petro)chemische- en auto-motive industrie. Zijn afstudeerproject omvatte het design van een operatief mobiel ziekenhuis. Tijdens zijn studie in Ecuador wist hij al dat hij een carrière buiten Ecuador ambieerde. Ecuador is geen op kennis gebaseerde economie en heeft relatief weinig industrie, met uitzondering van petrochemie. Hierdoor ligt er minder focus op research and development. Zijn ambitie om zijn kennis, kunde en wetenschappelijk werk te ontwikkelen, leidde hem naar Europa. Na zijn PhD besloot hij zijn carrière te vervolgen in Nederland en kwam in contact met REEF. REEF introduceerde Patricio bij DAF Trucks. Werken op de afdeling R&D van DAF paste bij zijn interesses. Binnen de afdeling Engine Intergration & Validation, werkt Patricio in een ingenieursteam aan het optimaliseren van motoronderdelen. Denk daarbij aan het terugbrengen van geluid en het verbeteren van de levensduur. Om dit te kunnen doen is er veel informatie bij elkaar gesprokkeld door testen en metingen met zeer gevoelige apparatuur zoals versnellingsmeters en hogesnelheidscamera apparatuur.

Verwachtingen en bevindingen bij REEF

Patricio vertelt: ‘‘Mijn ervaring bij REEF is over het algemeen heel goed. De medewerkers bij REEF zijn professioneel in hun werk, altijd gecombineerd met een vriendelijke, respectvolle houding. Er is een persoonlijke band met de medewerkers, er wordt regelmatig contact onderhouden en er vinden evaluaties plaats. Alle vragen die ik had werden op de beste manier beantwoord. Bovendien krijg ik van REEF de ruimte om bijvoorbeeld deel te nemen aan PhD-comitébijeenkomsten. Ook persoonlijke verzoeken zoals het mogen volgen van een taalcursus Nederlands en de 30%-regeling voor internationale werknemers zijn zonder probleem voor me geregeld.’’


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sander van der Maat: tel. 040 29 46 888 of via s.vandermaat@reefbv.nl.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.