Zoek Alle vacatures

HR-scorecard

Op 17 november vond in de High Tech Campus de REEF-deelt-kennisbijeenkomst de HR-scorecard plaats.

De HR-scorecard is een actueel onderwerp in veel organisaties waar men het menselijk kapitaal als een van de belangrijkste succesfactoren ziet . Dit werd bevestigd  door het aantal HR-professionals dat deze bijeenkomst wilde bijwonen.
Roger Naudin verzorgde een interactieve presentatie/workshop  over dit onderwerp.
Hij baseerde zich daarbij niet alleen op zijn kennis maar ook op zijn ervaring in het opzetten van een HR-scorecard bij diverse (internationale ) organisaties.

Na de inleiding, waarin aangetoond werd dat de waarde van de HRM-functie nog waardevoller kan worden als men proactief participeert in de organisatiestrategie, werd het opzetten van de HR-scorecard besproken.

Dit gebeurde via een interactieve casus waarbij de deelnemers  in de rol van HRM-manager een HR-scorecard voor een organisatie diende op te zetten.

Tijdens deze workshop werden de logische stappen doorgenomen om van de organisatiestrategie naar een HR-scorecard te komen.

De stappen om tot een HR-scorecard te komen zijn :

  • Omschrijf in SMART termen de organisatiestrategie
  • Toon aan hoe HRM kan bijdragen aan de implementatie van de strategie
  • Stel een strategiekaart op
  • Vertaal de strategiekaart naar een HR  actieplan
  • Ontwerp de HR scorecard met de juiste meetindicatoren en passend binnen de organisatie

In de workshop werd ondermeer als voorbeeld aangegeven hoe gerichte training kan bijdragen aan de klanttevredenheid en hoe het effect op de omzettargets gemeten kan worden.

Getuige de reacties van een aantal deelnemers na de presentatie, was de presentatie van de HR-scorecard interessant en als instrument bruikbaar om HR nog nadrukkelijker  aan de strategietafel te krijgen.

gespreksleider Roger NaudinRoger Naudin - WATCH Constultancy

Roger Naudin is ruim 20 jaar werkzaam als HRM-professional, trainer en als assessmentpsycholoog bij diverse gerenommeerde organisaties en overheidsinstellingen. 

Hij is directeur en oprichter van WATCH Consultancy. Kenmerkend voor  de WATCH-benadering is  dat de laatste inzichten op het gebied van de organisatiepsychologie en de bedrijfskunde vertaald worden naar praktische concepten voor organisaties en instellingen in het HRM-werkveld.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.