Zoek Alle vacatures

Hoe u als HR-professional van uw medewerkers ambassadeurs maakt

Door: REEF / 09 januari 2018 / Algemeen

Medewerkers zijn steeds vaker op zoek naar arbeidsvoorwaarden die inspelen op de ambitie en de behoefte aan zelfontplooiing. Naast samenwerken met gemotiveerde collega’s en inspirerende managers willen medewerkers het gevoel hebben dat het bedrijf investeert in hun welzijn en ontwikkeling. (Potentiële) werknemers aantrekken en behouden betekent daarom investeren in ontwikkelkansen en opleidingsmogelijkheden!

Ambassadeurschap van uw medewerkers

U wilt uw medewerkers zo lang wenselijk is bij u in dienst houden. Daarom is het belangrijk uw medewerkers te blijven boeien zodat ze in een aantrekkende arbeidsmarkt met veel nieuwe doorgroeimogelijkheden, binnen en buiten uw organisatie, bij uw organisatie blijven. Door aandacht te schenken aan persoonlijke ontwikkeling realiseert u dat uw medewerker meer productief betrokken is, nieuwe collega’s aantrekt en langer binnen uw organisatie blijft.

Opleiden is cruciaal HR thema in 2018

Uit een onderzoek uitgevoerd door Kanter TNS (De HRM Barometer van Driessen) wordt de bijdrage van HR aan de opleiding en ontwikkeling van medewerkers als minimaal ervaren. Nog geen 20 procent van de ondervraagde medewerkers geeft aan dat HR een belangrijke bijdrage levert. De veranderende ‘beloning’ in de vorm van opleidingen zou daarom in 2018 op de agenda moeten staan van HR.

Schijf van vijf54 procent ziet het liefst goede opleidingsmogelijkheden terug in het contract. Een voorwaarde die de kans op het aantrekken van nieuwe medewerkers vergroot.

Duurzame inzetbaarheid staat in de top drie HR thema’s voor 2018 volgens onderzoek van Performa (HR-Trends 2017-2018). De schijf van vijf maakt de belangrijkste punten waarop gestuurd dient te worden als het gaat om duurzame inzetbaarheid inzichtelijk. Opleiden en ontwikkeling zijn belangrijke instrumenten die ingezet kunnen worden om te werken aan behoud of verbetering van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. 

/Waarom? persoonlijke ontwikkeling bijdraagt aan betere bedrijfsresultaten

In de huidige kenniseconomie zijn soft skills zoals samenwerken, overtuigen, onderhandelen en communicatief en commercieel vaardig zijn essentieel voor een vitale organisatie. Uit onderzoek van Brainport blijkt dat onder andere in de technische sector het aantal gevraagde soft skills in vacatures toeneemt met 26%. Door gedragscompetenties van uw medewerkers te versterken ontwikkelt uw medewerker relevante vaardigheden en bereikt uw team meer. Doordat medewerkers anders en effectiever gaan handelen ontstaat een verbeterde samenwerking in- en extern, waardoor u sneller betere bedrijfsresultaten boekt! Op die manier dragen soft skills bij aan het verdienmodel van de organisatie.

/Daarom! is er REEF leidt op

Het leren of verbeteren van gedragscompetenties zijn een lastig proces. Benieuwd hoe de interactieve trainingen van REEF leidt op de persoonlijke groei en ontwikkeling van uw medewerkers en organisatie bevorderen? Ik kom het je graag vrijblijvend vertellen, neem voor meer informatie contact met mij op via: m.vos@reef.nl of 06 15 40 85 44. Bezoek alvast onze website voor meer informatie.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.