Zoek Alle vacatures

Hoe geeft u als HR-professional sturing aan organisatie- en cultuurverandering met aandacht voor innovatie en eigenaarschap?

Door: REEF / 16 april 2019 / Personeel en organisatie

De wereld om ons heen verandert snel en continu, dat is een feit. De arbeidsmarkt verandert, het werk van mensen verandert door digitalisering én we moeten langer werken. De gemeente Waalwijk stelt dat ‘leeftijd maar een getal’ is, en dat het meer draait om je bevlogenheid dan om ‘hoe lang je ergens werkt’ of hoe oud je bent. Daarom stimuleren zij eigenaarschap bij medewerkers. Om dát meer op het netvlies te krijgen hebben zij de afgelopen jaren stelselmatig gewerkt aan de ontwikkeling van de organisatie onder de noemer van Vanzelfsprekend Waalwijk. De HR-strategie ‘Goed op weg!’ zetten zij in om de organisatie nog verder te brengen.

Speerpunten Gemeente Waalwijk
Gelet op de ontwikkelingen zijn er vier speerpunten die samenhangen met de kerncompetenties van de Gemeente Waalwijk.

Speerpunten Gemeente Waalwijk

“De speerpunten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is, als het ware, de bagage van onze auto, waarbij ‘het goede gesprek’ vaak het voertuig is. We willen de auto starten en ‘goed op weg gaan’! Voor onze speerpunten geldt dat we van medewerkers verwachten dat ze eigenaarschap tonen. Dat zij aangeven wat ze van de organisatie nodig hebben om de ambities van de organisatie waar te kunnen maken.”, aldus HR-manager Hester Verberkt.

Benieuwd hoe de HR-afdeling van de gemeente Waalwijk de HR-strategie heeft ontwikkeld en geïmplementeerd en tegen welke uitdagingen zij aanliepen? Kom kennis delen en laat je inspireren tijdens de REEF-deelt-kennisbijeenkomst op 16 mei. U gaat naar huis met meerdere succesvolle praktijkcases. Lees daarover meer of schrijf uzelf direct in.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.