Zoek Alle vacatures

Gebouwen kunnen beter presteren

27 juni jl. vond wederom een inspirerende REEF-deelt-kennisbijeenkomst plaats op de High-Tech Campus in Eindhoven. Voor de divisie installatietechniek werd de bijeenkomst “Gebouwen kunnen beter presteren”, of "Verbetering van de thermische omgevingskwaliteit" verzorgd door senior engineer toatal building solutions Wil Roulaux.Veel gebouwen zijn voorzien hoogwaardige technologie. Het binnenklimaat is tot op het niveau van de werkplekken te regelen. Het facilitair management is professioneel ingevuld en er zijn onderhoudscontracten afgesloten voor gebouw en installaties. En ondanks dat wordt er door de gebruikers veelvuldig geklaagd over het binnenklimaat. Uit onderzoek blijkt dat 70 procent van de installaties niet optimaal functioneert. Daarnaast blijkt dat het energiegebruik gemiddeld genomen 20 tot 30 procent hoger is dan verwacht zou mogen worden. Volgens onderzoek van Integron ‘De facility beleving 2010’ is bijna 60% van de eindgebruikers niet tevreden over het klimaat.

Wil Roulaux, spreker REEF deelt kennis op 27 juniWil Roulaux is senior projectingenieur system engineering, PLC-Scada/applicaties t.b.v. HVAC-/utiliteitssystemen. Hij heeft zeer ruime ervaring in de consultancy, het ontwerp en de commisioning ten behoeve van de regeltechniek-besturing van proces-utility/installaties voor o.a. verkeertunnels, labruimten, cleanrooms en GMP-gerelateerde installaties, inclusief DCS/PLC-besturing voor procesinstallaties. Voor diverse opdrachtgevers verbeterde hij de prestaties van het gebouw middels een gestructureerde projectaanpak.

Tijdens deze REEF-deelt-kennisbijeenkomst behandelde hij de oplossing voor verbetering van het het binnenklimaat en verhoging van het comfortniveau middels een projectmatige aanpak.

U kunt de presentatie downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken:

Download de presentatie

Kortom, we kijken terug op een inspirerende avond met een heldere boodschap voor iedere professional op het gebied van installatietechniek. Wilt u meer weten over dit onderwerp of in gesprek gaan met de spreker, neem dan contact op met Bas van den Donk, divisiemanager, via telefoonnummer 040 29 46 888 of per e-mail: b.vandendonk@reefbv.nl

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.