Zoek Alle vacatures

Garantieonderhoud in de aannemerij

Door: REEF / 19 november 2015 / Bouw en infra

De koppeling tussen (ver)nieuwbouw en onderhoud is vaak nog niet vanzelfsprekend. Vanuit de verplichting in het bouwbestek wordt aan het einde van de bouw meestal wel een map met garanties en revisiebescheiden aangeleverd, maar daar blijft het vaak bij. Dat is een gemiste kans!
Aannemers kunnen via garanties juist heel goed hun waarde tonen bij opdrachtgevers. Hiermee kunnen zij nieuwe opdrachten verwerven voor bijvoorbeeld het uitvoeren van kleinere verbouwingen, inspecties en/of onderhoudsopdrachten bij de opdrachtgever.

Garanties krijgt een opdrachtgever echter niet zomaar! In veel gevallen staat in de garantievoorwaarden voor elk onderdeel opgenomen dat, om de garantie tijdens de garantieperiode te behouden, regelmatige inspecties en onderhoud moeten plaatsvinden. Door middel van het eenvoudig toevoegen van een gecombineerd ‘inspectie-onderhoudsplan’ aan de garantiemap levert de aannemer direct meerwaarde voor de opdrachtgever. De opdrachtgever weet met het inspectie-onderhoudsplan zeker dat hij aanspraak kan blijven maken op de afgegeven garanties met behoud van de hoge (ver)nieuwbouw-kwaliteit en de aannemer krijgt meestal een aanvullende opdracht om de inspecties en het onderhoud uit te voeren.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.