Zoek Alle vacatures

Fabriek van de toekomst

 

Door: Frank Schuurman, projectmanager REEF en Moestafa Rkhaoui, projectmanager REEF

Donderdagavond 14 november stond weer in het teken van REEF deelt kennis.REEF deelt kennis proces en productie Ditmaal niet bij de High Tech Campus maar bij Igluu in de Lichttoren Eindhoven.
De divisie Proces en productie verzorgde een kennisbijeenkomst waarbij Ton van Kollenburg, directeur Protean Management Solutions, een interactieve lezing gaf over de fabriek van de toekomst.

De deelnemers ervoeren de interactieve bijeenkomst als leerzaam, vernieuwend en zeer interactief. Zo werd het publiek uitgedaagd om behalve te luisteren ook actief na te denken over hun visie van een toekomstige productieomgeving. Gaandeweg de lezing, die gekenmerkt werd door beeldmateriaal, interactieve momenten en verfrissende discussies werd al snel duidelijk dat er geen eenduidige formulering bestaat van de fabriek van de toekomst.  

Tijdens de eerste sessie schetste Ton een beeld van de belangrijkste trends waar de Nederlandse industrie mee te maken heeft. Hierbij valt te denken aan maatschappelijke trends als globalisering, individualisering, angst, duurzaamheid en de steeds verdere bemoeienis van de overheid. De combinatie met industriële trends als Lean, schaarste aan personeel en steeds verdere automatisering leverde een interactieve discussie op over de ‘Fabriek van de toekomst’. 

Ton van Kollenburg gaf zijn visie op de toekomstige fabriek. Een visie waar voor velen herkenning in zit, maar waar ook vele nieuwe inzichten voorbij gekomen zijn.  

                        

Ton van Kollenburg
Protean
www.protean.nl 

 

 

 

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.