Zoek Alle vacatures

Een innovatief logistiek concept dat inspireert - de kunst van het veranderen

Door: REEF / 09 mei 2016 / Supply chain

Bij WP Haton in Panningen is er geen prikklok; het bedrijf kent geen personeelsdossiers, functieomschrijvingen of beoordelingsgesprekken en er wordt niet vergaderd. Dat klinkt chaotisch, maar juist door werknemers mede-eigenaar te maken van het proces weet de onderneming steeds efficiënter, innovatiever en milieuvriendelijker te opereren. Het bedrijf is veranderd van in 2000 een louter techniekgedreven onderneming voor de productie van industriële bakkerijmachines tot nu een klantgerichte logistieke leverancier van zogenoemde ‘deegoplossingen’.

WP Haton is gespecialiseerd in het bedenken, produceren en leveren innovatieve totaalconcepten voor geautomatiseerde deegverwerking voor zowel de ambachtelijke en industriële bakkerij. Zij zijn de deegverwerkingspecialist binnen de WP Bakery Group en zijn wereldwijd de meest succesvolle aanbieder van procesoplossingen.

Best Managed Company 2015In december 2015 is WP Haton uitgeroepen tot Best Managed Company 2015. De jury vond dat WP Haton werkt vanuit een sterke klantfocus, een innovatief hoog vermogen heeft, trendsetter is in de keten en het personeel/de individu de key asset is van de organisatie.

De veranderingen zijn in de afgelopen jaren gefaseerd  ingevoerd. In de eerste periode is vooral gewerkt aan de verandering van het denken, van ‘bakkerijmachines naar deegoplossingen’, van  ‘staal naar brood’, van ‘aanbod naar vraaggestuurd’, van ‘productie naar ontwerp, productie, support en service’ van ‘sturen op uren naar sturen op output’. Over het proces van verandering in denken, bestaat het unieke eruit om mensen te betrekken in veranderingen en het als team te doen; iedereen heeft zijn of haar kwaliteiten. In de laatste periode is de verplatting van de organisatie doorgevoerd en zijn de medewerkers zelfsturend gaan werken. Er is daarnaast een impuls gekomen voor het komen met ideeën voor vernieuwing. Dat is niet vanzelf gegaan. Door de jarenlange hiërarchische manier van werken in de afstrafcultuur zijn mensen voorzichtiger gaan acteren. Dit is omgezet door met de mensen te praten en als team kleine stappen (projecten in Kaizen) in te zetten waardoor het vertrouwen stukje bij beetje is terug gekomen en uiteindelijk een trein met ideeën op gang is gekomen die continu verbeteren mogelijk maakt”.

'Blue Connection' is het transformatieproces van een aanbodgestuurde productie naar een vraaggestuurde logistieke organisatie. Samen met toeleveranciers worden nu innovatieve betaalbare concepten ontwikkeld via QLTC (kwaliteit, leverbetrouwbaarheid, technologie en aan total cost beheersing), waarbij de positie van de klant centraal staat. Betaalbare oplossingen hebben betrekking op de life time cost. Resultaat is een doorlooptijdreductie van meer dan 50% in het orderrealisatieproces.

Kennis delen

Over dit transformatieproces dat WP Haton heeft doorlopen, vertelt Stefan Kleijngeld, manager Logistics bij WP Haton, tijdens de REEF-deelt-kennisbijeenkomst op 30 juni a.s. Hij deelt zijn kennis en ervaring op het gebied van de transitie van een aanbodgestuurde organisatie naar een vraaggestuurde organisatie. Heeft u interesse om deze bijeenkomst bij te wonen, schrijf u dan hier in.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.