Zoek Alle vacatures

Ed Brussé: "Zorgen dat de kwaliteit van het eindproduct gewaarborgd blijft"

Door: REEF / 28 april 2015 / Proces en productie

“Zorgen dat de kwaliteit van het eindproduct gewaarborgd blijft”

Ed Brussé en Chris Reef bij de uitreiking van de titel “REEF-projectspecialist van het jaar”REEF-projectspecialist Ed Brussé is in januari gestart als siteconstructionmanager bij MSD Animal Health in Boxmeer.

“Het werk is veelomvattend. In principe is het zo dat de afdeling site-engineering projecten voor MSD uitwerkt en dat ik medeverantwoordelijk ben voor de begeleiding van de uitvoering van deze projecten. In de praktijk zit daar een enorm traject aan vast, o.a. door toenemende eisen op gebied van veiligheid en vergunningen.” Ed heeft ruime ervaring met werkvergunningen vanuit zijn project op het gebied van BRZO (Bijzonder Risico Zware Ongevallen) bij MSD in Oss.

“Ik haal veel voldoening uit mijn werk. Met het team nemen we iedereen mee naar een hoger plan door kennis te delen. De productie van MSD Animal Health explodeert. Er zijn medicijnen ontwikkeld voor varkens, waardoor de vraag naar deze producten stijgt. Ook een nieuw vaccin voor kippen leidt tot een verveelvuldiging van de productie. Dit betekent dat we ons geen productieverlies kunnen permitteren en aan de voorkant aan de slag moeten om aan de achterkant productiestabiliteit te krijgen. De integratie van het werkvergunningsysteem levert een belangrijke bijdrage aan de professionalisering van MSD Animal Health. We zorgen ervoor dat alles gewaarborgd is.”

Ed Brussé doet er alles aan om te zorgen dat alles volgens het systeem werkt, onder andere door contractors op te leiden. Dat ze werktekeningen moeten maken, die vervolgens gecontroleerd en afgetekend moeten worden als gereed voor uitvoering. Een nauwe samenwerking met SHE (Safety Health Environment) is daarbij essentieel. De uitdaging is des te groter omdat blijkt dat de huidige status van de facilities, voornamelijk in de oudere gebouwen, in de praktijk anders blijkt dan in de “as built”-beschrijvingen. Er zijn zaken veranderd, maar niet vastgelegd. “Ik vind het geweldig om daaraan een bijdrage te mogen leveren”, aldus Ed.

“We vormen met meer dan vijftien personen, bestaande uit verschillende mensen van verschillende bureaus een goed team - dus er is een goede selectie geweest door Pontoon. Er wordt zeer goed samengewerkt om het bewustwordingsproces in goede banen te leiden. Ook de samenwerking met REEF is buitengewoon prettig. Als ik het kantoor van REEF binnenstap, dan voelt dat als thuiskomen, en zelfs de kinderen vragen wanneer er weer een familiedag van REEF is.”

“Resumerend: ik ga elke dag met plezier naar het werk en het draait uiteindelijk maar om één ding: zorgen dat het eindproduct veilig naar de klanten gaat, waardoor MSD kan blijven groeien en iedereen van werk verzekerd is”.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.