Zoek Alle vacatures

Economische ruilverkaveling in de hightech-industrie

Op 17 november vond in de High Tech Campus de REEF-deelt-kennisbijeenkomst Economische ruilverkaveling in de hightech-industrie plaats.

Traditionele ontwikkelings- en productiebedrijven als ASML en Philips bezinnen zich op hun corebusiness; bedrijfs- en productieonderdelen worden opgesplitst, opnieuw gegroepeerd of zelfs uitbesteed. Dit raakt ook de vele ingenieurs die, al dan niet werkzaam in de ‘core’ of in de schil eromheen, niet meer op de zekerheden van deze bedrijven kunnen bouwen, één ding is duidelijk; de grote spelers zoeken naar kostprijsreductie en partnerships.

Ondernemen en ontwikkelen vind voor toenemend deel plaats bij de partners zoals NTS. Voor deze partners is het van belang om te specialiseren, bijvoorbeeld in mechatronics, en daarin te excelleren! Met deze ontwikkeling zie je tegelijkertijd ook een sterke verlaging van uurtarieven voor het aanbieden van inleendiensten bij de traditionele bedrijven. 

Toekomstgericht

Tijdens de REEF/deelt/kennisbijeenkomst op 17 november waren de voorbeelden en inzichten die aan bod komen heel concreet, en recht uit de praktijk. Daarbij werd ingegaan op bijvoorbeeld de actuele ontwikkelingen bij ASML, Philips AppTech en Medical Systems. En de mogelijkheden voor het netwerk van bedrijven dat partnerships met deze grote spelers aangaat. 

Erik Hezemans - NTS - REEF deelt kennis - economische ruilverkavelinggespreksleider Eric Hezemans

De bijeenkomst stond onder leiding van Eric Hezemans, directeur bij de NTS-Group. Hij bood duidelijkheid over de ontwikkelingen die momenteel in deze miljardensector plaatsvinden en heeft een heldere visie. Zijn verhaal geeft inzicht in de kansen voor technische talenten “De hightech industrie is danig in beweging; je zou kunnen spreken van een economische ruilverkaveling. En de snelheid waarmee dat gebeurd is ongekend.”. 


NTS-Group

NTS-Group benut kansen op het gebied van onderdelen voor onder meer de medische, semiconductor-, grafische, optische media- en nano-industrie. 

Op basis van Functional Requirements worden onderdelen in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd voor bijvoorbeeld Philips Medical Systems en ASML. De NTS-Group kiest een strategische positie als eerstelijnstoeleverancier voor internationale en toonaangevende hightech OEM’s, die ‘high-mix, low-volume, high-complexity’ machines ontwikkelen en vermarkten.

 

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.