Zoek Alle vacatures

Duurzaam ondernemen

Door: REEF / 04 februari 2015 / Installatietechniek

Door: REEF-projectspecialist Clemens Beune

Voor de projectspecialisten bij REEF is een actief klimaatbeleid bij de uitvoering van multidisciplinaire projecten in utiliteit en industrie een wezenlijk onderdeel. Bij gebouwen is dit op verschillende manieren te realiseren, onder meer met energiebesparing.

Een populaire vorm om een energiezuinig gebouw op te leveren is het gebouw te voorzien van zonne-energie; het zelf produceren van energie met zonnepanelen. Is de eigen energiebehoefte lager dan de zelf opgewekte energie, dan wordt het energie-overschot van de zonnepanelen toegeleverd aan het openbare net.

Het energieproject Hoog Dalem gaat nog een stap verder en laat zien, dat het ook anders kan: een energiesysteem met energieopslag, om pieken en dalen op te vangen van het eigen verbruik. Dit project is een initiatief van Stedin, Heijmans, KPN en ABB. In de wijk Hoog Dalem in Gorinchem kunnen de bewoners energie opwekken én opslaan om het op een ander moment weer te gebruiken. Deze wijk in Gorinchem is één van de eerste plaatsen in Nederland waar dit kan.

In dit filmpje laten Stedin, Heijmans, KPN en ABB zien hoe dit proces in z’n werk gaat.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.