Zoek Alle vacatures

Droombaan

De media berichten dat 60% van de werknemers regelmatig op zoek is naar een andere baan. De helft van diegenen die ook daadwerkelijk een andere baan vinden, blijkt na vijf of zes maanden alweer spijt te hebben en zich opnieuw te oriënteren. 

Een overschot aan goed gekwalificeerde mensen op de arbeidsmarkt lijkt ideaal voor een werkgever. Mensen die staan te springen voor die ene baan. Plaats een vacature en je krijgt zo 100, 150 mensen die allemaal graag voor u willen komen werken! Mensen ook die stuk voor stuk hun eigen specifieke reden hebben om u te vertellen dat hij of zij de beste keuze is. En u, HR-professional in hart en nieren, u mag die keuze maken. 

In de praktijk blijkt het helemaal niet zo ideaal. Al die kandidaten die zeggen dat dít nu echt hun droombaan is, vallen door uw gerichte aanpak door de mand. Behalve die paar die echt de beste lijken te zijn. Die kunnen uitleggen waarom het voor hen echt die perfecte baan is. Die weten aan te geven wat zij kunnen bijdragen aan het proces, aan het bedrijf. Sommigen kunnen zelfs toelichten wat ze zo goed vinden aan de bedrijfsmissie en wat ze zelf als persoon kunnen met de visie en doelstellingen. Dat zijn goede kandidaten!

In de REEF-deelt-kennisbijeenkomst ontstond een levendige discussie over de mogelijkheid te ontdekken hoe je in een paar eenvoudige stappen de droom van een werkzoekende kunt vertalen in concrete en bruikbare informatie. Informatie die in bijvoorbeeld een sollicitatieprocedure gebruikt kan worden. En die ingezet kan worden in een functionerings- of in beoordelingsgesprek om ontwikkelingsplannen op te stellen. En natuurlijk voor zelfreflectie. Want ervaring is de beste leermeester.Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.