Zoek Alle vacatures

Draagvlak en communicatie

Projectmatig werken heeft specifieke uitdagingen. Deze uitdagingen vertalen zich veelal naar het creëren van draagvlak en vinden vaak hun oorsprong in de communicatie. De sleutel tot het verkrijgen van draagvlak, essentieel bij het slagen van een project, ligt op het vlak van communicatie. De REEF-deelt-kennisbijeenkomst "Draagvlak en communicatie" benadert dit onderwerp vanuit twee invalshoeken.

albert kivitsVera Mostart van Océ-Technologies

Vera weidde aan de hand van een concreet project uit over de te verwachten valkuilen en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. In de verschillende fases van een project wordt een andere manier van benaderen en communiceren gevraagd. Welke situaties kun je daarbij verwachten, hoe ga je daarmee om en hoe weet je het project succesvol ten einde te brengen.

 

albert kivitsJeroen Wortelboer, Interim inkoopmanager

Jeroen is gewend om als "vreemde" tijdelijk binnen een organisatie werkzaam te zijn. Ook hij begint met een opdracht en wordt geacht om deze opdracht binnen een bepaalde tijd af te ronden. Hoe zien jouw tijdelijk collega's jou? Zijn zij blij dat er nu eindelijk een verandering gaat komen, of voelt men zich bedreigd en reageren ze defensief. Iedereen weet dat verandering tot weerstand leidt. Hoe ga je hiermee om? Welke perceptie en beleving hebben jouw collega's? Hoe buig je dit om naar jouw voordeel?
Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.