Zoek Alle vacatures

De dynamiek rondom de Wet Werk en Bijstand

Door: Claudia Vermeulen

 

Tijdens de REEF-deelt-kennisbijeenkomst `Dynamiek in de WWB` stonden de ontwikkelingen en veranderingen van de WWB en participatiewet centraal. Gespreksleider van de avond was Mark Cornelissen, eigenaar van De Wijsmaker.  Mark is een ervaren docent met jaren ervaring in de praktijk.

Gespreksleider: Mark Cornelissen, directeur De Wijsmaker. 


Mark Cornelissen - de WijsMaker - spreker REEF deelt kennisMark is sinds 2006 docent/trainer/adviseur op het gebied van sociale zekerheid en verzorgt opleidingen, trainingen en begeleiding op de werkplek bij diverse gemeenten, bewindvoerders en andere opdrachtgevers in heel Nederland. Hij houdt mensen bij de les met enthousiasme en een vleugje humor. (Persoonlijke) effectiviteit van deelnemers vergroten is zijn doel. In 2009 is hij zijn eigen bedrijf begonnen om dat te verwezenlijken. Dat zijn werk steeds zo wordt gewaardeerd door zijn klanten is dan ook een soort kers op de taart, en dat smaakt naar meer in 2014!


De dynamiek rondom de Wet Werk en Bijstand

Tijdens de presentatie werd er stil gestaan bij het ontstaan van de Wet Werk en Bijstand (WWB) en hoe we er nu voor staan, op de vooravond van vele veranderingen in ons sociale zekerheidsstelstel. We hebben minder geld, minder banen, meer werklozen, meer uitkeringen en meer schulden.

Dit vraagt om veranderingen in ons sociale zekerheidsstelsel. De begrippen zoals: "participerende samenleving", “iedereen kan meedoen” en "tegenprestatie voor uitkering", krijgen meer vorm. De gemeente krijgt op een aantal onderdelen meer beleidsvrijheid om dit lokaal vorm te geven. Deze nieuwe wet- en regelgeving heeft gevolgen voor de uitvoerende medewerkers en de relatie met de (nieuwe) klant/doelgroep. Met steeds strengere juridische kaders en minder financiële mogelijkheden zal de klant zoveel mogelijk richting de arbeidsmarkt moeten worden gestimuleerd of anders eende wijsmaker zinvolle dagbesteding aangeboden moeten krijgen. Er is recent besloten om de groep Wajongers onder verantwoording te laten van het UWV. Hierdoor is een goede afstemming met gemeenten noodzakelijk om er voor te zorgen dat de WWB-gerechtigden ten opzichte van de groep Wajongers dezelfde kansen hebben op re-integratie.

 

De avond stond in het teken van veranderingen. Er werd stil gestaan bij de vraag hoe de gemeente kan omgaan met deze veranderingen en hoe de gemeente hierop het anticiperen.

 

De avond werd afgesloten met een interactieve netwerkborrel.

 

 

Klik hier om de presentatie te bekijken.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.