Zoek Alle vacatures

De boeiende wisselwerking tussen technologie en human resource

Door: REEF / 10 december 2015 / Personeel en organisatie

Op donderdag 26 november jl. vond er op de High Tech Campus weer een REEF-deelt-kennisbijeenkomst plaats van REEF personeel en organisatie. Dit keer werd er kennis gedeeld over de rol van HR bij de implementatie van technologie in een organisatie. De discussieleiders waren twee docent-onderzoekers van Fontys Hogeschool HRM en Psychologie. Onderstaand het verslag van Fontys over deze bijeenkomst.

 

Door: Maikel Stams - Fontys Hogeschool HRM en Psychologie

De boeiende wisselwerking tussen technologie en human resource

Onder belangstelling van ca. veertig mensen uit het HR-werkveld deelden docent-onderzoekers Michel Starreveld en Marijke Bergman donderdag 26 november de visie van het lectoraat Mens en Technologie op de rol van HR bij technologie-implementatie.

Technologie is overal. Ga eens na bij jezelf: hoe vaak per dag kijk jij op je smartphone? Of we het nou willen of niet. Technologische ontwikkelingen dringen steeds verder door in ons dagelijks leven. Maar ook op het werk worden er aan de lopende band nieuwe technologie geïntroduceerd. Denk hierbij aan apps in de gezondheidszorg, revalidatietools die patiënten helpen bij hun revalidatieproces, maar ook co-creatie tools in de bouw waarmee klanten en bedrijven samen een woning ontwerpen.

Technologie ter ondersteuning

Voor sommigen zijn deze technologische ontwikkelingen een zegen, maar voor vele anderen ook een doorn in het oog. Meer dan ooit hebben mensen in HR-functies een belangrijke rol in het implementatieproces van technologie op de werkvloer, weet ook deelnemer Henny Hermans van Stichting Maatschappelijke Opvang (SMO) Breda. Zij omarmt de trend van technologische ontwikkelingen en is daarom ook aanwezig bij de bijeenkomst. “Technologie kan heel veel werk uit handen nemen. Daardoor krijgen medewerkers van SMO juist meer tijd om bezig te zijn met hun passie; mensen ondersteunen.”

Naast docent-onderzoeker is Michel Starreveld docent is bij de opleiding Human Resource Management bij de Fontys Hogeschool HRM en Psychologie. Volgens hem zijn mens en techniek elkaar aanvullende krachten, mits ze goed aan elkaar worden geïntroduceerd. Dit gebeurt vaak niet. Er zijn talloze apps voor het bedrijfsleven, maar ze worden weinig tot niet gebruikt. Mensen willen het niet. Bijvoorbeeld omdat ze naar eigen zeggen niet technisch aangelegd zijn. Of simpelweg omdat ze niet volgens een systeem willen werken.

Digitaal prikbord

REEF-deelt-kennisbijeenkomst personeel en organisatieEen openingsvraag bij de REEF-bijeenkomst was hoe technologie lekker kan worden gemaakt. Deelnemers konden via de online tool Padlet hun ideeën spuien. Iedereen ging via zijn telefoon of tablet naar een webadres dat Michel had aangemaakt. Op dat Padlet-platform kon iedereen zijn ideeën kwijt. Het bleek een handige tool die een eenvoudig overzicht brengt in een grootschalige brainstormsessie.

REEF-deelt-kennisbijeenkomst personeel en organisatieDus hoe wordt technologie lekker? Bijvoorbeeld als men er spelenderwijs door kan leren. Als het meerwaarde heeft, interactief is, visueel aantrekkelijk en gebruikersvriendelijk is. Zomaar een paar voorbeelden die de deelnemers op het digitale prikbord deelden. Volgens Ilona Klerks, die werkzaam is bij de juridische tak van REEF, zou het een goed idee zijn om een app te ontwikkelen die groepsdiscussies op de werkvloer eenvoudiger maakt. “Vaak worden belangrijke besluiten al door het management vooraf bepaald, terwijl op de werkvloer vaak goede ideeën rondzwerven. Technologie kan handig zijn om de drempel tussen management en medewerkers te verlagen.”

De visie van het Lectoraat

Technologie moet volgens het Lectoraat Mens en Technologie niet alleen bijdragen aan het werk en de organisatie en zelf natuurlijk technisch goed functioneren, maar moet vooral ook aansluiten bij de intrinsieke werkbehoeften van de werknemer. Het is aan het HR-werkveld de taak te onderzoeken welke dat zijn. Vervolgens kan aan medewerkers de vraag worden gesteld hoe de nieuwe technologie bijdraagt aan het vervullen van die werkbehoeften. Wanneer dat op deze wijze gebeurt, zal technologie sneller omarmt worden.

Het lectoraat Mens en Technologie heeft een visie op dit proces ontwikkeld en wil dit graag delen met studenten en bedrijven. Bedrijven kunnen studenten een afstudeeropdracht op het vlak van HR en technologie aanbieden, waardoor studenten ervaring opdoen en kennis kunnen delen. Door de koppeling met het lectoraat krijgen de HR-afdelingen van de betrokken bedrijven dan ook weer meer inzicht in de boeiende wisselwerking tussen human resource en technologie.

Reacties

De bijeenkomst werd mede mogelijk gemaakt door REEF, een projectorganisatie die onder andere trainingen, workshops en intervisies verzorgt. Het doel van REEF is om ervoor te zorgen dat er kennis wordt gedeeld in verschillende branches, waaronder human resource.

Daags na de lezing kwamen de eerste updates al binnen op Linkedin. Bijvoorbeeld deze van Bianca Eckert. "Superinteressante avond ! REEF nodigde vanavond o.a. Michel Starreveld uit. De bijeenkomst over De rol van HR bij technologie-implementatie was heel helder en gaf stof tot nadenken. Daarnaast was het ook nog een erg leuke, interactieve sessie.”

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.