Zoek Alle vacatures

/DAAROM! is videorecruitment van toegevoegde waarde

Door: REEF / 04 januari 2017 / Algemeen

REEF recruitment: videorecruitment

Manon Vos, accountmanager REEF recruitment, is een voorstander van videorecruitment. "Video kun je inzetten als selectietool en ook voor het bouwen aan een imago als goed werkgever, ofwel uw employer brand". In dit artikel geeft Manon een drietal argumenten die het nut van video in een recruitmentproces uitleggen.

1.   Video als tool voor employer branding

Een werken-bij-dit-bedrijf-video zorgt voor een kijkje in het bedrijf, waarbij sfeer en bedrijfscultuur het belangrijkste zijn. Voor een toekomstige werknemer is het belangrijk te weten hoe zijn werkomgeving eruit komt te zien. Spreken de sfeer en je toekomstige werkplek aan? Deze video geeft een eerste indruk van het bedrijf, en moet dus aantrekkelijk zijn om naar te kijken. Daarbij moet het een realistisch beeld geven en de situatie weergeven zoals hij werkelijk is.

Video’s op je website zorgen voor een betere vindbaarheid via Google. YouTube wordt door de grootste zoekmachine Google goed geïndexeerd. Wil je jongeren tussen de 15 – 24 jaar bereiken zit je sowieso goed met video, aangezien 88% van deze jongeren op YouTube zit. Naast Google en Facebook genereert YouTube het meeste online verkeer.

2.   Selectie sneller en efficiënter

Door het inzetten van video in het selectieproces kun je sneller en doeltreffender te werk gaan. Naast een selectie op harde criteria kun je hierdoor al direct een selectie maken op een aantal zachte criteria. De eerste sollicitatieronde geldt immers vaak voor het verkrijgen van een eerste indruk, past de kandidaat bijvoorbeeld bij de bedrijfscultuur en het team. Door dit op voorhand te weten scheelt je dat als professional veel tijd in de voorselectie, dus geld!

“Wij zijn bij REEF van plan videorecruitment toe te passen bij de interne werving. Niet voor iedere functie en elk niveau is videorecruitment geschikt. Uit onderzoek blijkt het vooral te werken voor functies in de verkoop, retail en consultancy. Gezien de groei binnen REEF zijn wij altijd op zoek naar commerciële accountmanagers, waarbij het niet alleen gaat om de beste pitch, maar om de beste kandidaat voor de functie en organisatie. We zoeken mensen die bij de REEF-waarden passen,” aldus recruiter Bram Heijnens. 

Tips voor het toepassen van videorecruitment: Houd het solliciteren via video simpel! Ben duidelijk over wat je verwacht van de sollicitant, laat bijvoorbeeld al weten welke vragen je beantwoord wil hebben. Zorg voor de juiste techniek achter je online-systeem, zodat sollicitanten eenvoudig via video kunnen solliciteren.

3.      Online interactie succesfactor millennials

83% van de zogeheten millenials sturen meer berichten via hun telefoon, dan dat ze telefonisch gesprekken voeren. Dit blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse Marketingbureau APFIM. Millenials zijn geboren tussen 1981 en 2001 en communiceren snel via de laatste technologische tools. Deze generatie is opgegroeid met de nieuwste gadgets. Deze zetten zij in om kennis te delen, communiceren, shoppen, reserveren en solliciteren. Indien je als bedrijf millennials wil aanspreken kan videorecruitment daar een grote bijdrage aan leveren. Snelheid in de online interactie blijft hierin een cruciale succesfactor.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.