Zoek Alle vacatures

Control en Leadership

Deze REEF-deelt-kennisbijeenkomst stond in het teken van “Control en Leadership”. Tijdens deze avond had men interactief de gelegenheid om tot vernieuwing en optimalisatie te komen en gericht handvatten van vakgenoten aangereikt te krijgen op beide gebieden, alsmede ook om kennis en ervaring met elkaar te delen.

Bedrijven staan voor de uitdaging om mensen, middelen en processen zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen om zo een optimaal resultaat te behalen.  Moet je dit doen door te controleren, of door meer vrijheid te geven en te vertrouwen?

Paul Ramaekers heeft met enthousiasme zijn visie hierop gedeeld met de 23 aanwezigen van deze avond. Volgens hem verdwijnt door de standaardisatie van processen een stuk uitdaging voor managers, maar ook voor medewerkers. Mogelijke gevolgen hiervan zijn: weinig ruimte voor de sociale behoeften van medewerkers en het gevoel bij hen van machteloosheid, zinloosheid en zelfvervreemding. De keuze van een bedrijf om meer te standaardiseren kan worden beïnvloed door prijsdruk en lagere marges, globalisering  van klanten en leveranciers, uniformiteitsbehoefte, aansprakelijkheden, indek-cultuur, etc. Gevolgen hiervan kunnen zijn dat afdelingen centraliseren, processen worden omschreven en kpi’s worden ingevoerd. Standaardisatie brengt voor- en nadelen met zich mee. Enkele voordelen: vertrouwd gevoel bij de consument, flexibiliteit, mobiliteit van personeel, bestuurbaarheid. Enkele nadelen zijn: rem op creativiteit, gebrek aan invloed, weinig ruimte voor maatwerk, afstoten van bepaalde type mensen. Voor managers heeft het ook mogelijke gevolgen: weinig invloed op deelprocessen, veel focus op controle en kpi’s en vragen omtrent motivatie van personeel?


Paul Ramaekers
eigenaar van Diemer & Ramaekers


Paul Ramaekers is eigenaar van Diemer & Ramaekers. Diemer & Ramaekers Management Solutions is een bureau gespecialiseerd in realisatie van duurzaam inhoudelijke managementondersteuning.


Na de pauze ging Hubert Rulkens verder over performance management. Voor alle organisaties is het belangrijk dat mensen weten wat de doelstellingen zijn: die zijn er soms niet, ze veranderen te vaak of ze worden niet gecommuniceerd. Als ze duidelijk zijn, moeten ze ook motiveren en de mensen moeten begrijpen wat hun eigen bijdrage is aan het behalen van deze doelstellingen.  Als organisatie kan het zijn dat je structureel je doelstellingen wil halen en de beste wil zijn in je markt. Hoe doe je dat? Door eerst strategische focus aan te brengen in de organisatie en vervolgens deze focus concreet door te vertalen naar structuur, processen, mensen en technologie (alignment).

Hubert Hulkens
senior consultant bij Philips Industry Consulting


Hubert werkt op dit moment als senior consultant en helpt zijn klanten met het innoveren van haar werkzaamheden. Hij heeft zeer veel ervaring als manager in de gebieden van operations, supply chain en performance. Onlangs heeft hij gewerkt aan verschillende innovatieve businessmodellen. Hubert heeft in meerdere internationale, multi-culturele gebieden in Europa, de Verenigde Staten en Azië.


Door een actieve houding van het luisterend publiek ontstonden er tijdens en ná de presentaties van beide sprekers interessante discussies waar enerzijds diepgang ontstond en anderzijds praktijkervaringen van de toehoorders werden gedeeld.

De presentatie is voor u op aanvraag beschikbaar.

Wanneer u advies nodig heeft op het gebied van control en leadership, is REEF u graag van dienst. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.