Zoek Alle vacatures

Onze projecten dragen bij aan een groener en CO2-neutraler Nederland

Door: REEF / 10 oktober 2019 / Algemeen

Vandaag is het de Dag van de Duurzaamheid, een goed moment om stil te staan bij het klimaat. Dagelijks dragen onze projectspecialisten bij aan een beter klimaat tijdens hun verduurzamingsprojecten. We zijn ons bewust van de urgentie van de energietransitie in Nederland en zijn daarom ook ons huidige kantoor aan het verbouwen. Wij zijn trots op het feit dat wij en onze projectspecialisten bijdragen een groener en CO2-neutraler Nederland en geven daarom graag inzicht in enkele van onze projecten.
lees meer...

Vijf tips voor de veranderaar in het proces ‘veranderen voor de Omgevingswet’

Door: REEF / 09 oktober 2019 / Personeel en organisatie

Overheden werken momenteel hard aan de veranderopgave om de geest van de Omgevingswet tot leven te laten komen. Een boeiend proces, waarvoor geen kant-en-klaar recept bestaat. Maar er zijn wel handvatten, tips en succesfactoren vanuit de praktijk en wetenschap die daarbij kunnen helpen. Annemie van Loon is REEF-projectspecialist en projectmanager HR & de Omgevingswet. Ze begeleidt al ruim tien jaar verander- en ontwikkeltrajecten. In dit artikel deelt Annemie vijf tips uit haar boek voor lijnmanagers in overheidsorganisaties. 
lees meer...

Werven met Artificial Intelligence (AI), wat zijn de gevolgen?

Door: REEF / 01 oktober 2019 / Sociaal en juridisch

In de huidige recruitment technologieën wordt er steeds meer geworven aan de hand van data. Er kan bijvoorbeeld worden gemeten hoeveel % een kandidaat matcht met de vacature maar ook jouw persoonlijkheid kan gemeten worden aan de hand van data. Doel hiervan is met name om een "bad hire" te voorkomen en te voorspellen welke kandidaten geschikt zijn voor bepaalde functies. Dit kan een objectievere manier zijn van werven (meten = weten) in plaats van de subjectieve manier van werven door mensen. Uiteraard ligt dit ook aan de vraagstelling van de recruiter. Door met name open vragen te stellen, assessments te gebruiken en competenties in kaart te hebben voor de functie wordt er ook een objectievere manier van selecteren toegepast.
lees meer...

Tips en adviezen voor de implementatie van de WNRA

Door: REEF / 16 september 2019 / Personeel en organisatie

Op 1 januari 2020 is het zover: de invoering van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra). Vanaf dan krijgen de ambtenaren bij de overheid zoveel mogelijk dezelfde rechten en plichten als werknemers in het bedrijfsleven. Afgelopen week verzorgde Dennis van den Broek, arbeidsrechtjurist bij REEF, de interactieve sessie over de WNRA voor HR-adviseurs van verschillende gemeentes. Een interactieve training waarin werd gediscussieerd, meegedacht en oplossingen werden aangedragen. Wij delen enkele tips en adviezen verkregen vanuit de training.
lees meer...

We zijn aan het groeien en verwelkomen daarom een drietal nieuwe projectmanagers

Door: REEF / 22 augustus 2019 / Algemeen

REEF is aan het groeien. Om te zorgen dat wij klaar zijn voor de toekomst is een investering nodig in goede medewerkers. We verwelkomen daarom een drietal nieuwe projectmanagers. Hierdoor zijn wij in staat onze huidige en potentiële opdrachtgevers nog beter te ondersteunen tijdens hun projecten. En zorgen we dat onze projectspecialisten ondersteund worden in het behalen van het gewenste resultaat bij onze opdrachtgevers.
lees meer...

zichtbaar: 1 t/m 5 van de 226
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.