Zoek Alle vacatures

Stem op je favoriete REEF-project

Door: REEF / 05 december 2019 / Algemeen

De stembussen voor het ‘REEF-project van het jaar’ zijn open! Iedereen mag weer stemmen. Dus wacht niet langer en steun je favoriete REEF-projectspecialist.
lees meer...

De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB): krijg inzicht in de acties die u dient uit te voeren voor 1 januari 2020

Door: REEF / 26 november 2019 / Personeel en organisatie

Vanaf 1 januari 2020 veranderen de regels in het arbeidsrecht en socialzekerheidsrecht. Dit heeft gevolgen voor iedere werkgever. De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) kost tijd en vergt in 2019 nog voorbereidingen. Specifieke regels en rekenvoorbeelden worden tijdens deze bijeenkomst toegelicht. Zo kunt u op tijd doordachte en efficiënte keuzes maken.
lees meer...

Veranderen voor de Omgevingswet: praktische aanpak naar een andere manier van werken

Door: REEF / 24 november 2019 / Personeel en organisatie

Overheden werken momenteel hard aan de veranderopgave die gaat over houding en gedrag dat hoort bij de Omgevingswet. Niemand weet nog hoe het precies zal gaan, werken en denken volgens de Omgevingswet. Wel is duidelijk dat de Omgevingswet stuurt op meer integraal samenwerken en participatie. Hoe pakt u zo’n complexe veranderopgave aan?
lees meer...

Genomineerden REEF-project van het jaar 2019

Door: REEF / 18 november 2019 / Algemeen

Ieder jaar maken onze professionals (en opdrachtgevers), binnen de negen expertises, kans op de titel ‘REEF-project van het jaar’. Deze titel wordt gedragen door de professional met een project dat bijzonder is opgevallen in het afgelopen jaar, door uitzonderlijke prestaties, innovatie en 100 % resultaat. De professional deelt bijzonder veel kennis of toont buitengewoon ambassadeurschap voor REEF. 
lees meer...

De nieuwe wet GGZ en aanstaande gevolgen

Door: REEF / 08 november 2019 / Sociaal en juridisch

Per 1 januari 2020 gaat de Wet verplichte GGZ (WvGGZ) in werking. Voor u als gemeente heeft dit grote gevolgen. Het belangrijkste doel van deze wetswijziging is het versterken van de rechtspositie van personen met een psychische stoornis, die tegen hun wil zorg krijgen. De wet wil het toepassen van dwang voor een gedwongen opname voorkomen en de duur zoveel mogelijk beperken. Wat houdt deze wet precies in? Wat zijn de gevolgen hiervan voor gemeenten, cliënten en GGZ-instellingen? En hoe kunt u zich hier als gemeente op voorbereiden?
lees meer...

zichtbaar: 1 t/m 5 van de 236
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.