Zoek Alle vacatures

Brandveiligheid volgens plan

Op 17 november vond in de High Tech Campus de REEF-deelt-kennisbijeenkomst Brandveiligheid volgens plan plaats.

Peter Janssen van R2B Inspecties gaf inzicht in brandveiligheid op professioneel niveau.

Aanleiding 
De brandweer kan - noodgedwongen door verminderde budgetten en kerntakendiscussies – minder tijd besteden aan begeleiding van brandpreventie en brandveiligheidssystemen. Toch verminderd de aandacht voor veiligheid zeker niet. Sterker nog, er wordt hard gewerkt om de brandveiligheid bij multinationals,  gezondheidszorg, industrie, maar ook bij infrastructurele werken en het MKB naar een hoger niveau te tillen. Dit gaat veel en veel verder dan het plaatsen van rookdetectors. Hoe zit het bijvoorbeeld met brandveiligheidsnormen in Cleanrooms in de hightech industrie? 

Onafhankelijke toetsing brandveiligheidssystemen volgens NEN-EN-ISO/IEC 17020?
Blusinstallaties, brandmeldinstallaties en inbraakbeveiligingssystemen zijn er voor de bescherming van mensen, gebouwen en goederen. Of die oplossingen ook écht borg staan voor de beoogde veiligheid zal door onafhankelijke experts beoordeeld moeten worden. In de inleiding is al benoemd dat de brandweer daar minder in kan betekenen. 

Peter Janssen - R2BGespreksleider Peter Janssen


Peter Janssen is senior projectleider bij R2B. Hij is met R2B al meer dan 15 jaar betrokken bij het werken volgens de hoogste normen in de brandpreventie. Hij is als geen ander in staat u vertrouwd te maken met een doelmatige beveiliging voor uw project of onderneming door zijn ruime ervaring met cursussen, en zijn rol als docent aan de Avans- en Haagsehogeschool.


R2B Inspecties BV
R2B is Inspecties B.V. is Nederlands grootste inspectie-instelling op het gebied van brand- en inbraakbeveiliging. Onder meer bij 70 algemene- en academische ziekenhuizen, de NV Luchthaven Schiphol, de Betuwe Route en de HSL. Zij inspecteren alle beveiligingsinstallaties en de daarbij behorende bouwkundige en organisatorische maatregelen. R2B Inspecties B.V is - als een van de weinige - geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie als geheel onafhankelijke type-A inspectie-instelling volgens NEN-EN-ISO/IEC 17020.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.