Zoek Alle vacatures

Blijft u doen wat u doet of heeft u het lef om vernieuwing te realiseren?

Door: REEF / 25 januari 2019 / Personeel en organisatie

De klassieke rol van personeelsfunctionaris is een verdwijnende rol. We gaan meer en meer toe naar een bedrijfskundige rol waarin HR beter leert samenwerken met onder andere ICT, financiën, communicatie en inkoop. De rol van personeelsfunctionaris is verschoven naar HR-businesspartner en migreert via deze rol naar manager sociale innovatie. HR wordt vanuit strategisch perspectief aanjager van de verandering om wendbaar te (leren) werken en staat dus dichter bij bedrijfsprocessen.

Zelforganiserende teams, employer branding, het ontwikkelen van vakbekwaamheid en leiderschap zijn belangrijke pijlers voor de komende 5 jaar. De HR-professional wordt hierbij een manager van projecten en programma’s die vragen om andere vaardigheden.

Een uitgelezen kans om als HR het voortouw te nemen en deze verandering proactief vorm te geven! Welke rol neemt u aan als HR-professional?

rol HR-professional

Tijdens deze REEF-deelt-kennisbijeenkomst op 19 februari staat de impact van projectmanagement op sociale innovatie centraal. Tijdens deze bijeenkomst biedt discussieleider Anja Verbeek u een andere kijk op de rol van HR vanuit haar recent gepubliceerd onderzoek naar sociale innovatie.

Ze neemt u mee in haar bevindingen opgedaan vanuit het onderzoek waarin duidelijk het belang van HR als innovator & projectmanager blijkt. Vervolgens daagt zij u uit om hierin zélf een keuze te maken; blijft u doen wat u deed of heeft u voldoende lef om voor vernieuwing te kiezen?

Deze kennissessie biedt u zowel de theorie als een concreet stappenplan om morgen zelf al met sociale innovatie binnen uw organisatie aan de slag te gaan. Lees hier meer of schrijf uzelf direct in

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.