Zoek Alle vacatures

Mark Wempe en zijn project bij Waterschap Brabantse Delta genomineerd voor project van het jaar 2019

Ieder jaar maken onze professionals (en opdrachtgevers), binnen de negen expertises, kans op de titel ‘REEF-project van het jaar’. Deze titel wordt gedragen door de professional met een project dat bijzonder is opgevallen in het afgelopen jaar, door uitzonderlijke prestaties, innovatie en 100 % resultaat. De professional deelt bijzonder veel kennis of toont buitengewoon ambassadeurschap voor REEF.

REEF HSEREEF HSE heeft Mark Wempe en zijn project bij de Waterschap Brabantse Delta genomineerd om verkozen te worden tot REEF-project van het jaar.

Graag stellen we Mark aan u voor:

Naam: Mark Wempe
Huidig project: Strategisch adviseur veiligheid bij Waterschap Brabantse Delta
Start project: mei 2019

Onze professionals zijn onderdeel van een team. Mark is een verbinder en denkt hierbij in het belang van anderen. Zo is Mark aangesloten bij een maatschap van professionals en zet hij regelmatig zijn netwerk in om de verbinding te leggen tussen vraagstukken bij organisaties en de expertise van andere veiligheidskundigen. De professionele houding van Mark sluit naadloos aan bij de filosofie van REEF: verbinding voor de langere termijn door het delen van ervaringen en kennis.

Proactieve veiligheidscultuur
Mark zet zijn kennis, ervaring en vaardigheden in voor Waterschap Brabantse Delta. Het Waterschap heeft veilig werken hoog in het vaandel staan en wil de veiligheidscultuur veranderen van reactief naar berekenend en uiteindelijk naar proactief. In de afgelopen vijf maanden is er een mix van verschillende acties geweest op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau. Het project startte met de focus op veiligheid in de operatie van de waterzuiveringen en is nu gegroeid naar veiligheid binnen alle andere processen van het Waterschap. Mark zijn proactiviteit en toewijding hebben bijgedragen aan het realiseren van besef van het managementteam over dat zij het niveau van veiligheid bepalen in de organisatie tot en met het borgen van veiligheid in projectbeheersing.

Zijn initiatief heeft gezorgd voor direct resultaat binnen het project bij Waterschap Brabantse Delta. Bereikte mijlpalen binnen het project tot nu toe:

 • ISO certificaat behouden door in 6 weken een werkend werkvergunningensysteem op te zetten, te trainen en instructies beter beschikbaar te maken.
 • Coördinatie en organisatie van de veiligheidsstructuur op acceptabel niveau gezet.
  • Coördinatie
  • Taskforce Veiligheid als speerpunt in de organisatie in zijn kracht gezet. Wekelijkse bijeenkomst met kernspelers om de snelheid in het proces te houden.
  • Goed werkende “Safety Board” op weg geholpen ; maandelijks platform van het managementteam dat stuurt en mogelijkheden creëert om verbeteringen door te voeren.
  • Het onderwerp werkbare veiligheid in de organisatie geplaatst en bespreekbaar gemaakt.
  • Meldpunt veiligheid doorontwikkeld om laagdrempelig afwijkingen op gebied van veiligheid te kunnen melden.
 • Een visie (kernboodschap) en ambitie gecreëerd en een serie doelen gesteld met de procesmanagers.
  • 3 workshops rond veranderen (Kotter-aanpak) en één met de Safety Board hebben plaatsgevonden om de het besef van de verandering te laten landen.
  • Een ambitie niveau beschreven dat acceptabel en haalbaar is voor de organisatie.
  • Tijd voor veiligheid geïntroduceerd; iedere bijeenkomst beginnen met een veiligheidsonderwerp/gesprek.

 

Vind je dat Mark met zijn project de titel REEF-project van het jaar verdient?
Breng je stem uit in de periode van 5 december tot 16 januari en bepaal wie de titel verdient! 

Stem op Mark

De uitslag maken we bekend tijdens de REEF-nieuwjaarsborrel eind januari.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.