VTH: nieuwe perspectieven op bodem

  • 24 september 2020
  • REEF-deelt-kennisbijeenkomst

Meld je aan

Om u een succesvol evenement te kunnen bieden, waarbij kennisdelen, inspiratie opdoen en netwerken centraal staan, is het wenselijk dat zoveel mogelijk specialisten, opdrachtgevers en medewerkers aanwezig zijn. Omdat we de kwaliteit van het evenement gezien de recentelijke ontwikkelingen rondom het coronavirus niet kunnen waarborgen, hebben wij helaas moeten besluiten de RDK bijeenkomst in mei te annuleren. De volgende editie van de REEF-deelt-kennisbijeenkomst vindt plaats op 24 septemberDe locatie, tijd en het onderwerp zijn niet veranderd.

VTH: nieuwe perspectieven op bodem

Wat is bodem volgens bodemkundigen? Wat is het belang van een goede bodemkwaliteit en welke aspecten dragen daaraan bij? En waar moet u als vergunningverlener en beleidsmaker rekening mee houden bij het toetsen van activiteiten aan wet- en regelgeving en het maken van beleidskeuzes?

Tijdens deze REEF-deelt-kennisbijeenkomst neemt Werner von Scheibler, senior adviseur Bodem, u mee in zijn wereld als aardwetenschapper. Hierbij zal hij ingaan op de definitie van bodem vanuit diverse invalshoeken, deelt zijn visie en ervaringen over wat wel of geen bodem en grond is en gaat in op jurisprudentie op dit gebied.

Op dit moment bevat meer dan 85% van de geteste bodem een te hoge hoeveelheid PFAS. Tijdens de bijeenkomst zal er bekeken worden welke gevolgen deze bodemverontreiniging heeft en welke wetswijzigingen noodzakelijk zijn. Hierdoor kunt u een beter afgewogen keuze maken tijdens vergunningverlening en het opstellen van een beleid.

Discussieleider

Werner von Scheibler is een aardwetenschapper in hart en nieren. Nadat hij 5 jaar werkzaam is geweest als geoloog in Zuidelijk Afrika heeft hij Milieukunde gestudeerd aan de Open Universiteit. Sindsdien is hij werkzaam als bodemspecialist voor adviesbureaus en omgevingsdiensten.

Werner von Scheibler

Werner von Scheibler

Praktische informatie

Nieuwe datum: donderdag 24 september 2020 
Kosten: € 0,00
Aanvang: 17.00 uur
Locatie: Conference Center, gebouw The Strip, High Tech Campus 1, Eindhoven

Programma

17.00 uur: ontvangst met soep en broodjes
18.00 uur: kennissessie deel 1
18.45 uur: gezamenlijke pauze met gelegenheid om te netwerken
19.15 uur: kennissessie deel 2
20.00 uur: afsluitende borrel

Schrijf uzelf nu in!

Meer informatie

Heeft u vragen over deze kennisbijeenkomst? Neem dan contact op met:

Jeroen Bax
teammanager VTH