VTH: nieuwe perspectieven op bodem

  • 22 september 2020
  • Webinar
  • 11:00 - 12:00

Wat is bodem volgens bodemkundigen? Wat is het belang van een goede bodemkwaliteit en welke aspecten dragen daaraan bij? En waar moet u als vergunningverlener en beleidsmaker rekening mee houden bij het toetsen van activiteiten aan wet- en regelgeving en het maken van beleidskeuzes?

Tijdens deze online REEF-deelt-kennisbijeenkomst neemt Werner von Scheibler, senior adviseur Bodem, u mee in zijn wereld als aardwetenschapper. Hierbij zal hij ingaan op de definitie van bodem vanuit diverse invalshoeken, deelt zijn visie en ervaringen over wat wel of geen bodem en grond is en gaat in op jurisprudentie op dit gebied.

Op dit moment bevat meer dan 85% van de geteste bodem een te hoge hoeveelheid PFAS. Tijdens de bijeenkomst zal er bekeken worden welke gevolgen deze bodemverontreiniging heeft en welke wetswijzigingen noodzakelijk zijn. Hierdoor kunt u een beter afgewogen keuze maken tijdens vergunningverlening en het opstellen van een beleid.

Discussieleider

Werner von Scheibler is een aardwetenschapper in hart en nieren. Nadat hij 5 jaar werkzaam is geweest als geoloog in Zuidelijk Afrika heeft hij Milieukunde gestudeerd aan de Open Universiteit. Sindsdien is hij werkzaam als bodemspecialist voor adviesbureaus en omgevingsdiensten.

Werner von Scheibler

Werner von Scheibler

 

Praktische informatie

Datum: dinsdag 22 september 2020 
Kosten: gratis
Tijd: 11.00 - 12:00 uur
Locatie: online

 

 

 

Heeft u vragen over dit webinar? Neem dan contact op met:

Jeroen Bax
teammanager VTH en SOR