Van mopperen naar meebewegen: een workshop over veranderkunde

  • 7 maart
  • REEF-deelt-bijeenkomst
  • 17:30 - 20:30 uur
  • Gratis deelname

Aanmelden

Van mopperen naar meebewegen: een workshop over veranderkunde

Het is een tijd waarin maatschappelijke en bedrijfsmatige veranderingen snel gaan. Elke organisatie krijgt vroeg of laat wel te maken met veranderkunde. Er zijn dan ook veel theorieën en beproefde methoden: over planning, uitrollen van het traject, interne communicatie. En dan nog is er altijd wel weerstand. Daarbij werkt het bij ieder bedrijf net even anders. Dus wat is de juiste methode voor jou? Uitdagende materie!

Jaap van den Berg neemt je mee in zijn ervaringen en kennis. Hij belicht een aantal verandermodellen en ingrediënten en daagt de zaal uit te reflecteren op de verandervraagstukken die in de eigen organisatie omgeving aan de orde zijn. Jaap legt de nadruk op de menskant van verandering. Hij spreekt over weerstand. En over hoe je een brug slaat tussen management en werknemer. Het antwoord is niet eenduidig, maar dat communicatie één van de belangrijkste onderdelen is, weten we zeker.

Samen met Richard Roling en Iwan Dam van Stantepe-theater gaan we op onderzoek uit. Met input uit de zaal brengen zij met improvisaties het onderwerp tot leven. Hoe werkt dat eigenlijk bij jou? Wat zijn de grootste uitdagingen en welke creatieve oplossingen zijn er? Met een vette knipoog en een open vizier gaan we ze tegemoet.

In deze REEF-deelt-kennisbijeenkomst bieden Stantepe-theater en Jaap een verfrissende kijk op het creëren van een werkomgeving die niet alleen effectief is, maar ook prettig en ondersteunend. Tijdens deze sessie zullen zij handvatten bieden om om te gaan met de dagelijkse uitdagingen van samenwerken binnen organisaties.

Na het bijwonen van deze kennissessie heb je meer inzicht in:

  • Hoe je als organisatie omgaat met veranderkunde en mogelijke blinde vlekken.
  • Het begrip weerstand en waar we het dan eigenlijk over hebben.
  • Het creëren van een positieve bedrijfscultuur waarin medewerkers zich veilig voelen om zich uit te spreken, waardoor conflicten en gedonder worden geminimaliseerd.

Bij REEF staat het delen van kennis centraal. Daarom organiseren wij jaarlijks REEF-deelt-kennisbijeenkomsten, om ideeën uit te wisselen, te leren van best practices en kennis te delen en op te halen bij vakgenoten. Graag nemen wij jou op 7 maart tijdens een workshop mee in veranderingen in een moppercultuur. Deze kennissessie vindt plaats op de High Tech Campus (Eindhoven).


Sprekers

Tijdens deze REEF-deelt-kennisbijeenkomst delen Richard Roling, Iwan Dam en Jaap van den Berg hun kennis en ervaring over de thema’s bedrijfscultuur, moppercultuur en veranderkunde. Richard en Iwan, experts op het gebied van bedrijfstheater en creatieve trainingen, hebben een passie voor het aanpakken van samenwerkingsuitdagingen met een lach. Hun aanpak omvat verrassende workshops met een flinke dosis improvisatie.

Jaap heeft jarenlange ervaring in organisatieontwikkeling en verandermanagement. Hij geeft strategisch HR & Organisatie advies, geeft drijfveren-trainingen, coacht individuen en werkt samen met teams aan de effectiviteit.

Richard Roling & Iwan Dam

Richard Roling & Iwan Dam

 

 

Jaap van den Berg

Jaap van den Berg

Meld je nu aan!

Datum: 7 maart
Tijden: 17:30 - 20:30 uur (voor eten wordt gezorgd)
Locatie: Conference Center, High Tech Campus
Gratis deelname

Via onderstaand formulier kun je jezelf aanmelden voor deze REEF-deelt-kennisbijeenkomst. Reserveer op tijd jouw plaats, want er is ruimte voor maximaal 50 personen. 

Het kan enkele seconden duren voordat je wordt doorgestuurd naar de bevestigingspagina.

Heeft u vragen over deze bijeenkomst of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met:

Wendy van der Eerden
projectmanager Personeel en Organistie