Urban Digital Twin: dé gamechanger in de Geo-wereld

  • 20 juni
  • REEF-deelt-kennisbijeenkomst
  • 17:30 - 20:30 uur
  • Gratis deelname

Aanmelden

Urban Digital Twin: dé gamechanger in de Geo-wereld

De Urban Digital Twin, een innovatie die je écht kunt zien als ‘gamechanger’. We komen uit een tijdperk van 2D GIS systemen en stappen nu in de wereld van Digital Twins, Cityverse, Metaverse met daarbij AI. Wat gaat deze verandering betekenen voor stedenbouwers, planjuristen, bouwplantoetsers, maar ook management en bestuur?

Deze digitale kopieën van systemen, processen en entiteiten bieden een krachtig instrument voor het plannen, beheren en verbeteren van stedelijke gebieden door middel van gegevens gestuurde besluitvorming, betrokkenheid van belanghebbenden en simulatie van ontwikkelingsscenario's. PDF documenten en 2D tekeningen zijn een aflopende zaak. Bouwplantoetsers werken straks met Virtual & Augmented Reality.

Marcel Duffhuis, pionier en voorloper van Digital Twin Utrecht en Netherlands 3D, deelt tijdens de REEF-deelt-kennisbijeenkomst op 20 juni zijn inzichten vanuit ervaringen bij de gemeente Utrecht. Deze bijeenkomst vindt plaats op de High Tech Campus (Eindhoven).

Waarom je deze kennissessie niet mag missen?

  • De Digital Twin innovatie zet de geo-wereld en het ruimtelijk domein op zijn kop.
  • Digital Twin + AI vervangt binnen 5 jaar de huidige GIS systemen.
  • De 3D transitie dwingt ons anders te gaan werken.
  • 3D visualisatie enorm helpt bij participatie.
  • Dit biedt kansen voor jouw eigen ontwikkeling.

 

Spreker

Met 15 jaar ervaring als informatiemanager, waarvan de laatste 10 jaar in het ruimtelijk domein, brengt Marcel Duffhuis een schat aan kennis en ervaring met zich mee. Op dit moment is Marcel werkzaam als programmamanager van Digital Twin Utrecht bij de gemeente Utrecht. Met zijn expertise zal Marcel deelnemers meenemen in de complexe wereld van digitale stadsmodellering en de implicaties ervan voor de toekomst van onze steden.

Marcel Duffhuis

Marcel Duffhuis

 

 

Meld je nu aan!

Datum: 20 juni
Tijden: 17:30 - 20:30 uur (voor eten wordt gezorgd)
Locatie: Conference Center, High Tech Campus
Gratis deelname

Klik hieronder op 'Reserveer een plek' om een ticket te bemachtigen voor deze kennisbijeenkomst. Reserveer op tijd jouw plaats, want er is ruimte voor maximaal 40 personen.

Heeft u vragen over deze bijeenkomst of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met:

Nick Verbruggen
Senior Projectmanager Basisregistraties