Hulpmiddel voor de ISO 45001-norm: The Big Five for Life™

  • Maandag 21 september 2020
  • Webinar
  • 16:00 - 17:00 uur

Wat houdt ‘The Big Five for Life™’ in? En hoe helpt het u als organisatie bij het geven van invulling aan de eisen van de ISO 45001-norm?

Tijdens deze online REEF-deelt-kennisbijeenkomst laat Jessica Malais, organisatiepsycholoog en veiligheidskundige, u door middel van voorbeelden en praktische oefeningen kennis maken met het concept ‘The Big Five for Life™’.

Ze geeft uitleg over de ISO 45001-norm (managementsysteemnorm voor Gezond & Veilig Werken) en presenteert haar visie over de wijze waarop het concept van Big Five for Life een krachtig hulpmiddel kan zijn bij het geven van invulling aan de eisen van de norm. Het concept draagt bij aan het duidelijk en helder formuleren van beleid en doelstellingen, een lastig onderdeel van het managementsysteem.

Door het toepassen van Big Five for Life krijgt uw organisatie onder andere:

  • Een heldere reden van bestaan (waarom) en inzicht in de vijf belangrijkste strategische doelen;
  • Een managementteam dat enthousiast en geïnspireerd raakt om voor dezelfde doelen te gaan;
  • Medewerkers die zich onderscheiden door hun betrokkenheid en kwaliteiten, die iedere dag met plezier naar hun werk gaan, omdat men weet wat hen beweegt;
  • Een laag ongewenst verloop en (mentaal) verzuim;
  • Hogere efficiency, productiviteit en dus winst.

Het concept bevordert begrip voor- en vertrouwen in elkaar als collega’s, wat een belangrijke voorwaarde is voor veilig werken.

Neem deel aan dit webinar en krijg een beeld over hoe uzelf, uw medewerkers of organisatie doelgrerichter kunnen acteren. Met andere woorden: hoe u uw eigen PDCA-cirkel kunt vormgeven!

Discussieleider

Jessica Malais is als organisatiepsycholoog door een keuzevak op de universiteit geboeid geraakt door ISO managementsystemen. Als KAM-coördinator en adviseur is zij bij diverse typen organisaties (bouw, (semi-) overheid, petrochemie) hiermee verder gegaan. In de loop der tijd heeft Jessica haar MVK diploma behaald en veiligheidskundige ervaring opgedaan. Sinds 2014 is zij zelfstandige onder de naam J-KAM en sinds 2019 gecertificeerd Bussiness coach voor Big Five for Life™.

Jessica Malais

Jessica Malais

 

Praktische informatie

Datum: maandag 21 september 2020
Kosten: gratis
Tijd: 16.00 - 17.00 uur
Locatie: online

 

 

 

Heeft u vragen over dit webinar? Neem dan contact op met:

Thomas de Bell
Projectmanager HSE