Sociaal en Juridisch: de ontwikkelingen binnen Openbare Orde in 2021

 
  • Webinar
  • 26 januari 2021 - 11.00 uur

Wat gaat er veranderen binnen de Openbare Orde in 2021?

De coronacrisis heeft ook impact gehad op de openbare orde en veiligheid dit jaar. Jeugdoverlast, spanningen tussen jongeren en handhavers en tussen burgers over de coronaregels en nieuwe vormen van criminaliteit, zoals fraude met de Tozo-regeling. Dit is gebleken uit onderzoek in opdracht van de gemeente Amsterdam en Arnhem. Omdat de horeca en veel andere openbare gelegenheden tijdelijk gesloten waren is het voor handhavingsjuristen op dat gebied rustiger geweest qua werkzaamheden. Gelukkig is er een vaccinatie in zicht en zijn de plannen binnen de Openbare Orde in 2021 bekend gemaakt tijdens Prinsjesdag in de miljoenenbegroting.

In ons webinar informeren we u door het delen van relevante kennis en ervaringen. Daarbij richten we ons niet alleen op onze ervaring, maar zoomen we aan de hand van praktijkvoorbeelden in op resultaten bij andere organisaties, verkregen vanuit ons netwerk en u als deelnemer. 

Tijdens dit webinar komen de volgende onderwerpen aan bod: 

  • Openbare Orde en ontwikkelingen in 2021
  • Casus: Misbruik van recht (naar analogie met de Wob) binnen horeca-wetgeving
  • Poll met stellingen omtrent Corona en de wetgeving

Het webinar is een interactieve bijeenkomst waar Sociaal en Juridische-professionals samen komen om kennis te delen. Wij streven een waardevolle bijeenkomst voor u na. Daarom sturen wij u als voorbereiding op het webinar een e-mail waarbij u uw vragen over het onderwerp en eigen voorbeelden in kan sturen. Deze vragen beantwoorden we dan graag in het webinar. 

Sprekers

Het webinar wordt verzorgd door René van de Ven (handhavingsjurist) en Auzma Ishaq (jurist Openbare Orde & Veiligheid).

 

René van de Ven

René van de Ven

Auzma Ishaq

Auzma Ishaq

René van de Ven is handhavingsjurist en heeft veelzijdige kennis van bestuursrecht, Wabo, Wob, handhaving, bezwaar en beroep. Hij heeft ervaring opgedaan binnen diverse gemeenten en omgevingsdiensten. Met zijn enthousiasme weet hij juristen binnen de handhaving mee te nemen in zijn kennis op het gebied van handhaving en gaat hij graag de discussie aan om casussen op te lossen.

Auzma Ishaq is een ervaren jurist op het gebied van VTH en Openbare Orde & Veiligheid. Ze heeft ruime werkervaring bij diverse gemeenten en heeft een master in de rechten aan de universiteit van Amsterdam. Momenteel werkt Auzma als projectspecialist van REEF bij de opdrachtgever gemeente Houten als Jurist. Met name om haar kennis te delen op het gebied van WABO, APV, Bijzondere wetten en de drank- en horecawet om aanvragen voor vergunningen te behandelen. Graag deelt mevr. Ishaq tijdens de webinar de ontwikkelingen op het gebied van openbare orde in 2021.


 

 

Heeft u vragen over deze kennisbijeenkomst? Neem dan contact op met:

Michelle Bonten
senior recruiter Sociaal en Juridisch

 

 

Praktische informatie

Datum: 26 januari 2021
Kosten: gratis
Tijd: 11.00 uur
Locatie: online