Slimmer onderhoud door automatisering en getrainde AI tools

  • 20 juni
  • Conference Center High Tech Campus, Eindhoven
  • 17:30 - 20:30 uur

Aanmelden

Slimmer onderhoud door automatisering en getrainde AI tools

Écht slim onderhoud: Van één uur naar 45 seconde per tekening om deze te inventariseren. In hoeverre maakt jouw organisatie gebruik van AI-tools om capaciteit binnen jouw afdeling te vergroten? Ontdek welke impact jij kunt maken bij jouw organisatie én eigen verantwoordelijkheid.

Bjorn Neven liep als maintenance engineer tegen problemen aan waarvoor simpelweg niet voldoende capaciteit was om deze aan te pakken binnen zijn onderhoudsteam. Zo waren er bijvoorbeeld capaciteitsproblemen, waardoor er té veel tekeningen waren, en maar twee personen om deze te inventariseren. Tijdens zijn zoektocht naar een oplossing werd het bedrijf OpenAI net wereldwijd bekend. Als snel is hij begonnen met experimenteren en heeft hij ervaring opgedaan door middel van trial-en-error.

Hij heeft geleerd wat wél, en wat niét werkt. Mede door deze ervaring heeft hij een pilot uitgerold binnen Friesland Campina. Zo heeft hij onder andere een script ontwikkeld dat automatisch de vele tekeningen kan lezen en de onderdelen hieruit exporteert voor het onderhoudsplan. In plaats van een uur kost het nu nog maar 45 seconde per tekening om deze te inventariseren, waardoor jij je bezig kan houden met andere werkzaamheden. Dat is nog eens slim onderhoud!

Tijdens deze sessie komt het volgende aan bod:

  • Dé oplossing voor een te lage maintenance capaciteit
  • Concrete voorbeelden van een succesvolle toepassing
  • Waarborging van cruciale kennis bij het vertrek van medewerkers
  • De obstakels voor het gebruik van slimme AI tools
  • Hoe AI te gebruiken zonder blootstelling aan datarisico’s
  • Bijblijven met de laatste stand van de techniek en het ontdekken van nieuwe kansen
  • Om deze bijeenkomst interactief af te sluiten zal er de mogelijkheid zijn om over jouw eigen vraagstukken tijdens én na afloop van de bijeenkomst te sparren met Bjorn en andere vakgenoten om tot slimme oplossingen te komen.

Bij REEF staat het delen van kennis centraal. Daarom organiseren wij jaarlijks REEF-deelt-kennisbijeenkomsten, om ideeën uit te wisselen, te leren van best practices en kennis te delen en op te halen bij vakgenoten. Graag nemen wij jou op 20 juni tijdens een workshop in slimme tools voor maintenance specialisten. Deze kennissessie vindt plaats op de High Tech Campus (Eindhoven).

Spreker & Host

Tijdens deze REEF-deelt-kennisbijeenkomst neemt Bjorn Neven jou uitgebreid mee in de cutting-edge toepassingen van speciaal getrainde AI tools om jouw onderhoud optimaal te plannen en uit te voeren. Bjorn is een kenner op het gebied van asset- en maintenanceplannen en AI tools, met het oog op dataveiligheid. Tevens is hij bekwaam in de programmeertaal Python, waarmee hij meerdere AI tools heeft ontwikkeld.

 

Bjorn Neven

Bjorn Neven

 

 

Mark de Groot

Mark de Groot

Meld je nu aan!

Datum: 20 juni
Tijden: 17:30 - 20:30 uur (voor eten en drinken wordt gezorgd)
Locatie: Conference Center, High Tech Campus

Klik hieronder op 'Reserveer een plek' om een ticket te bemachtigen voor deze kennisbijeenkomst. Reserveer op tijd jouw plaats, want er is ruimte voor maximaal 50 personen.

Heeft u vragen over deze bijeenkomst of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met:

Mark de Groot
Projectmanager Proces & Productie