Maak strategisch onderbouwde HR-beslissingen door de inzet van een vernieuwde assessmentmethode

  • 24 september 2020
  • Bijeenkomst

Meld uzelf aan

ARCHEAS: een vernieuwde assessmentmethode

Welke assessmentmethode helpt u bij het maken van betere en strategisch onderbouwde HR-beslissingen? En hoe voorspel je huidig en toekomstig gedrag in een assessment?

Assessments worden voor drie doelstellingen gebruikt: selectie, ontwikkelen van medewerkers en loopbaanvraagstukken. Steeds meer bedrijven zien de waarde van assessments in. HR-professionals weten dat de waarde van een assessment met name wordt bepaald door het in kaart brengen van authentiek gedrag van de betrokken kandidaat of een team als geheel. Hoe zorg je ervoor dat je cognitief gedrag en authentiek gedrag van (toekomstige) medewerkers registreert?

Tijdens deze REEF-deelt-kennisbijeenkomst gaan Gert Jan Schenau, ontwikkelaar van Human Profiling, Business Profiling en ARCHEAS, en Frank Reijns, eigenaar van FIT assessment, dieper in op de nieuwe assessment methode ‘ARCHEAS’. Deze methode registreert het cognitieve gedrag, doordat directe druk wordt gezet op drijfveren, persoonlijkheid en cognitief vermogen. De methode is daarmee veel concreter in het voorspellen van huidig en toekomstig gedrag dan een traditioneel assessment, waarbij het draait om technieken en vaardigheden.

De methode, die op wetenschappelijke feiten is gebaseerd, gaat ervan uit dat stress het enige middel is waarmee authentiek gedrag wordt gegenereerd. Vanuit die gedachte werkt ARCHEAS met een authentieke testomgeving: een cockpitsimulator van een Boeing 737-800. Tijdens de flight simulatie krijgen (toekomstige) medewerkers inzicht in hun eigen gedrag en worden ze nadrukkelijk met zichzelf geconfronteerd. Het spelelement maakt dat deelnemers in zeer korte tijd hun grenzen leren kennen, op basis waarvan zij zich kunnen ontwikkelen.

Na een plenaire sessie waar het systeem en de wetenschap (psychologie) worden uitgelegd op basis van concrete praktijkoefeningen, start een interactief deel op basis van VR-reconstructie. Aan de hand van beelden leggen we uit wat er gebeurt wanneer men stress ervaart en hoe dat er in (micro)expressie uitziet.

Praktische informatie

Datum: 24 september 2020
Aanvang: 17:30 uur
Eindtijd: 20:00 uur
Locatie: REEF-kantoor, Beemdstraat 32, Eindhoven

Programma

17.30 uur: inloop en ontvangst met soep en broodjes
18.00 uur: kennissessie deel 1
18.45 uur: gezamenlijke pauze met gelegenheid om te netwerken
19.15 uur: kennissessie deel 2
20.00 uur: afsluitende borrel

Discussieleiders

Gert Jan Schenau MBA heeft in 2014 ICU NL opgericht en is ontwikkelaar van het, door hem gepatenteerde, Human Profiling®, Business Profiling en ARCHEAS. In 2018 kwam zijn boek Human Profiling, de onthulling van de intentieuit. Daaraan voorafgaand is hij in verschillende organisaties werkzaam geweest als HR-professional. In de periode 2004 tot 2014 was hij Global HR-directeur bij KROHNE. Inmiddels zijn de door hem ontwikkelde technieken geïmplementeerd in organisaties binnen alle denkbare branches.

Frank Reijns is eigenaar van FIT assessment. Na de Akademie Mens-Arbeid heeft hij als allround HR Business Partner gewerkt binnen een grote internationale organisatie. Omdat kracht en succes ligt in het ontwikkelen van mensen in organisaties is hij zich 15 jaar geleden gaan specialiseren in assessment, coaching en teamontwikkeling. Hierin weet hij met beproefde methodes en een stevige dosis enthousiasme en kennis mensen in beweging te krijgen en teams te motiveren; praktisch en altijd in verbinding met de organisatiedoelstelling.    

Gert Jan Schenau

Gert Jan Schenau

Frank Reijns

Frank Reijns

Inschrijving

In verband met een beperkt aantal plaatsen voor deze bijeenkomst, vragen wij u bij interesse contact op te nemen met Davy Denkers, projectmanager Personeel en Organisatie. 

Heeft u vragen over deze training of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met:

Davy Denkers
projectmanager Personeel en Organisatie