Human Profiling Experience

  • Donderdag 13 juni 2024
  • Workshop

Human Profiling® is een unieke interview -en gesprekstechniek waarmee je mensen kunt ‘lezen’ en integriteit van mens en informatie kunt toetsen. Het voorspellende karakter van Human Profiling kenmerkt zich in de vaststelling van intenties van personen. Met andere woorden, Human Profiling stelt ons daadwerkelijk in staat om achter de ware intenties van de ander te komen. Wil jij je specialiseren in Human Profiling®? Schrijf je dan in voor de workshop.

Leer op een inspirerende en zeer interactieve manier hoe u de taal van het lichaam kunt lezen in combinatie met de woorden die worden gezegd. Kom, op basis van Communicatie in 3D®, achter de intenties van de ander en meet integriteit. Voorkom risico’s met betrekking tot verkeerde beslissingen voor uzelf en uw organisatie. Genereer minimaal 65% meer informatie in een korter tijdsbestek. Kortom, upgrade de kwaliteit van uw gesprek en wees onderscheidend dankzij deze unieke competentie.

Onbewuste Vooroordelen in Communicatie (onderdeel van de Human Profiling® methode)
Stel je eens voor, je ontmoet een persoon voor de eerste keer, maar je was er van tevoren al van op de hoogte dat deze persoon dezelfde sport beoefend als jij. Omdat jij deze sport met veel passie en toewijding beoefend ga je er automatisch vanuit dat de persoon dat op dezelfde manier doet zoals jij, en dat het daarom wel een leuk en goed gesprek zal worden. Dit lijkt een onschuldig voorbeeld van een ‘onbewust vooroordeel’. En dat is het misschien ook wel. Maar er zijn ook andere voorbeelden waarin je geen kennis hebt van de achtergrond van jouw gesprekspartner. Of misschien zorgt de allereerste indruk die jij hebt van jouw gesprekspartner voor aannames en vooroordelen, zowel positief als negatief.

Onbewuste vooroordelen vormen blokkades om de mentale connectie met mensen die wij ontmoeten tot stand te brengen.
En deze zijn diep in ons geworteld. Klinisch gezien zou je kunnen zeggen dat vooroordelen zelfs logisch zijn. Ons brein heeft elk moment van de dag miljoenen stukjes informatie te verwerken. Omdat dit voor het brein onmogelijk is worden al deze stukjes in razendsnel tempo gereduceerd tot zo’n veertig stuks. Het brein bedenkt als het ware zgn. ‘shortcuts’ . Ondanks dat het ons brein is, gebeurd dit onbewust.

De shortcuts die we hebben ontwikkeld in relatie tot mensen, zijn vrijwel altijd gebaseerd op persoonlijke kenmerken zoals bijvoorbeeld geslacht, haar- en huidskleur, capaciteiten, ect.
Op basis van hoe wij zijn gesocialiseerd en van waaruit wij automatisch onze mening vormen of mensen (be)oordelen, koppelen we positieve en negatieve associaties aan die kenmerken. Mensen die op ons lijken associëren we meestal positiever dan mensen die minder of niet op ons lijken.

Kunnen we leren om (on)bewuste vooroordelen uit te schakelen?          
Nee, omdat ons brein sneller informatie processed dan dat wij kunnen beredeneren. Moeten we dan maar accepteren dat wij blijven vooroordelen en stereotyperen? Nee, door ons bewust te worden van onze vooroordelen kunnen we de invloed daarvan op ons handelen, zijn en doen beter controleren.

Human Profiling is een ontwikkelde techniek die de drie belangrijkste elementen van communicatie op een zeer unieke wijze aan elkaar koppelt, namelijk:

  • waarnemen van micro- en macro-expressies
  • real time geschreven of gesproken woordanalyse
  • het stellen van de juiste vraag op het juiste tijdstip

Met name die laatste draagt voor 82% bij aan het controleren van vooroordelen. Dit vereist niet alleen maar kennis van vragen stellen, maar ook lef. Lef om jezelf de vraag te stellen of je gedachten zijn gebaseerd op feiten of gevoel. Hoe moeilijk dit ook lijkt, als je het echt wil kun je het leren via het trainingsprogramma ‘Human Profiling® voor Professionals’.

Niet alleen onze samenleving wordt er inclusiever en beter van, maar ook jij in besluitvorming en het maken van keuzes om snel en doeltreffend de ware intenties van mensen die je ontmoet te kennen.

REEF-kantoor, open inschrijving

De workshop is te volgen op het kantoor van REEF en bieden wij kosteloos aan. Het maximum aantal deelnemers is 20 personen. 

Data workshop: 13 juni
Inloop: 17.30 uur
Tijd: 18.00 – 20.30 uur
Voor broodjes wordt gezorgd.

Trainer

Wij werken samen met IC}U. Deze workshop wordt gegeven door Gert Jan Schenau, grondlegger van Human Profiling® en eigenaar van IC}U.

Human Profiling® is een wetenschappelijke communicatie methode, gebaseerd op de door ICU gepatenteerde formule. Deze workshop vormt een basis voor de Registeropleiding tot Certified Integrity Specialist® (CIS). Deze gedeponeerde titel mag door de professionals achter de achternaam worden gedragen. 

 

Schrijf u nu in!

Heeft u vragen over deze workshop of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met:

Wendy van der Eerden
projectmanager Personeel en Organistie