Hoe gedrags- en cultuurwijzigingen op de werkvloer bijdragen aan een soepele overgang naar de Omgevingswet

  • 7 maart
  • REEF-deelt-bijeenkomst
  • 17:30 - 20:30 uur
  • Gratis deelname

Aanmelden

Hoe gedrags- en cultuurwijzigingen op de werkvloer bijdragen aan een soepele overgang naar de Omgevingswet

De ingang van de Omgevingswet per 1 januari 2024 markeert een cruciale verandering in de wet- en regelgeving, en de impact ervan op professionals binnen het vakgebied is aanzienlijk. De Omgevingswet brengt een breed scala aan regels en procedures samen, wat resulteert in een verschuiving in de werkwijze van professionals binnen het vakgebied.

Deze veranderingen hebben directe invloed op dagelijkse werkzaamheden, van vergunningverlening tot ruimtelijke ordening. Voor professionals is het belangrijk om op de hoogte te zijn van deze wijzigingen, omdat het niet alleen de efficiëntie en effectiviteit van hun werk beïnvloedt, maar ook de dienstverlening aan de burger verandert. Het begrip van de nieuwe werkwijze en de bijbehorende gedrags- en cultuurwijzigingen stelt hen in staat om adequaat te anticiperen, te reageren en bij te dragen aan een soepele overgang naar de Omgevingswet, waarbij de focus blijft op het dienen van het publieke belang op een geoptimaliseerde en effectieve manier.

Om hierop voorbereid te zijn en een voorsprong te behalen, nodigen we u uit voor een informatieve REEF-deelt-kennisbijeenkomst op 7 maart geleid door Marnix ten Holder, een expert op het gebied van management van de leefomgeving. Deze bijeenkomst op de High Tech Campus (Eindhoven) biedt de kans om inzicht te krijgen in de gedrags- en cultuurwijzigingen die de implementatie van de Omgevingswet met zich meebrengt.

Verder gaan we tijdens deze bijeenkomst dieper in op:

  • De impact van de Omgevingswet op dagelijkse werkzaamheden.
  • Praktische vertaling van de wet aan de hand van casuïstiek.
  • Gedrags- en cultuurveranderingen binnen de werkwijze.
  • De noodzakelijke aanpassingen om de burger beter van dienst te zijn.
  • Interactief de nieuwe werkwijze oefenen en implementeren met vakgenoten.

 

Spreker:

Marnix ten Holder is een expert en docent binnen het vakgebied management van de leefomgeving. Met een achtergrond als adviseur in het ruimtelijke domein en zijn huidige rol bij HAS Green Academy, combineert Marnix zijn theoretische deskundigheid met praktische inzichten. Als bevlogen spreker is hij niet alleen betrokken bij het voorbereiden van de sessie in samenwerking met de consultants van REEF omgevingsrecht, maar is hij ook enorm gedreven in het bieden van een heldere en praktische vertaling van complexe onderwerpen.

Marnix ten Holder

Marnix ten Holder

 

 

Meld u nu aan!

Datum: 7 maart
Tijden: 17:30 - 20:30 uur (voor eten wordt gezorgd)
Locatie: Conference Center, High Tech Campus
Gratis deelname

Via onderstaand formulier kunt u zichzelf aanmelden voor deze REEF-deelt-kennisbijeenkomst. Reserveer op tijd uw plaats, want er is ruimte voor maximaal 40 personen. 

Het kan enkele seconden duren voordat u wordt doorgestuurd naar de bevestigingspagina.

Heeft u vragen over deze bijeenkomst of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met:

Berrie Senders
Recruiter VTH