ESG en CSRD: ambities vertalen naar waardecreatie in Vastgoed

 • 20 juni
 • Conference Center High Tech Campus, Eindhoven
 • 17:30 - 20:30 uur

Aanmelden

Is uw organisatie al klaar voor de CSRD richtlijn?

Als huisvestings- en/of facility manager word je geconfronteerd met de (ESG en CSRD) verplichtingen in combinatie met de ambities vanuit organisatie beleid. Als vastgoedregisseur krijg je ook te maken met de constant toenemende eisen op het gebied van duurzaamheid, innovatie, big data, complexe digitale infrastructuren en de energietransitie. Maar hoe pakt u dat nu zelf aan binnen uw organisatie? Om dat te bereiken moeten alle bouwstenen van de vastgoedregieorganisatie aangepakt worden. Tijdens deze workshop krijgt u hiervoor handvatten aangereikt!

Het belang van aandacht voor ESG (Environmental, Social, and Governance) en CSRD (Corporate Social Responsibility Disclosure) ligt in het vermogen om bedrijven verantwoordelijk te maken en bij te dragen aan duurzaamheid. Door ESG-factoren te integreren in besluitvorming en rapportage, kunnen bedrijven milieu-impact verminderen, sociale rechtvaardigheid bevorderen en goed bestuur versterken. Dit verhoogt de aantrekkelijkheid voor investeerders, verbetert reputatie en risicobeheer, en stimuleert innovatie.

CSRD verhoogt transparantie en vertrouwen door het communiceren van bedrijfsprestaties op het gebied van duurzaamheid. Samen dragen ESG en CSRD bij aan financiële stabiliteit, concurrentievermogen en langetermijnwaardecreatie voor bedrijven en hun belanghebbenden.

Na het bijwonen van deze kennissessie heeft u meer inzicht in het volgende:

 • Informatie en actualiteiten met betrekking tot ESG en CSRD.
 • Het belang van het bepalen van een duurzaamheidsstrategie als onderdeel van de bedrijfsstrategie.
 • Welke stappen je kunt zetten om te komen tot een duurzaamheidsstrategie en een meerjaren uitvoeringsplan.
 • Hoe te handelen van ESG en CSRD naar de eigen vastgoedpraktijk:
  • Als vastgoedprofessional een beter beeld van de inhoud van een professionele vastgoed regieorganisatie.
  • Concrete tools om als vastgoed professional vanaf morgen anders naar het beheren en beheersen van je vastgoed te kijken.

Sprekers & Host

Bij REEF staat het delen van kennis centraal. Daarom organiseren wij jaarlijks REEF-deelt-kennisbijeenkomsten, om ideeën uit te wisselen, te leren van best practices en kennis te delen en op te halen bij vakgenoten. Graag nemen wij jou op 20 juni tijdens een workshop over ESG en CSRD binnen Vastgoed. Deze kennissessie vindt plaats op de High Tech Campus (Eindhoven).

Tijdens deze REEF-deelt-kennisbijeenkomst nemen Dennis van Thiel en Anne de Gier jou mee in de betekenis van ESG en CSRD, en de toepassing hiervan binnen Vastgoed. Dennis heeft ruime ervaren bij de vele aspecten en de regie in de levenscyclus van Vastgoed. Denk aan: Woningbouw ontwikkeling en renovatie; Beheer en onderhoud van commercieel vastgoed en woningen; Park-management. Door de jaren heen ervaren dat vastgoed slechts een middel is om een hoger doel te bereiken.

 

Dennis van Thiel (VB+ Vastgoed Groep)

Dennis van Thiel (VB+ Vastgoed Groep)

 

 

Anne de Gier (Facet)

Anne de Gier (Facet)

Sander Smits (REEF)

Sander Smits (REEF)

Meld je nu aan!

Datum: 20 juni
Tijden: 17:30 - 20:30 uur (voor eten en drinken wordt gezorgd)
Locatie: Conference Center, High Tech Campus

Klik hieronder op 'Reserveer een plek' om een ticket te bemachtigen voor deze kennisbijeenkomst. Reserveer op tijd jouw plaats, want er is ruimte voor maximaal 50 personen.

Heeft u vragen over deze bijeenkomst of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met:

Sander Smits
Senior projectmanager Bouw en Vastgoed