Eenzaamheid - hoe pakken we dit probleem aan? 

  • 6 oktober
  • REEF-deelt-kennisbijeenkomst
  • 17:30 - 20:15 uur
  • Gratis deelname

Aanmelden

Eenzaamheid (onder jongeren) is een steeds groter probleem aan het worden. Het neemt, bewust en onbewust, veel gezondheidsrisico’s met zich mee. Gelukkig is het thema, sinds de lockdowns van de afgelopen periode, hoger op de agenda komen staan. Hoe pakken we dit probleem aan en welke middelen kunnen we inzetten om de strijd tegen eenzaamheid aan te gaan? 

Bij REEF staat het delen van kennis centraal. Daarom organiseren wij jaarlijks tientallen REEF-deelt-kennisbijeenkomsten, om ideeën uit te wisselen, te leren van best practices en kennis te delen en op te halen bij vakgenoten. Deze kennissessies vinden plaats op de High Tech Campus in Eindhoven. Tijdens deze REEF-deelt-kennisbijeenkomst legt REEF Sociaal en Juridisch, in samenwerking met Erik Bukkems, Marleen Tempelaars en Wesley Netten de focus op de strijd tegen eenzaamheid.

Agenda

  • Hoe signaleren en verminderen we eenzaamheid (onder jongeren)?
  • Hoe kunt u kwetsbaarheid omzetten in kracht en dit als middel inzetten in de strijd tegen eenzaamheid?
  • Iedereen kan een bijdrage leveren in de zorg - maar hoe doet u dat?
  • Interactieve sessie met vakgenoten.

 

Spreker

Erik Bukkems (Eindhoven Maatjes) deelde zijn verhaal over eenzaamheid in het Eindhovens Dagblad om in actie te komen. Inmiddels verbindt hij mensen met elkaar met zijn stichting Eindhoven Maatjes. Zij zetten zich in om eenzaamheid tegen te gaan, onder andere door activiteiten te organiseren die voor iedereen toegankelijk zijn.

Marleen Tempelaars en Wesley Netten (DynamoJeugdwerk - onderdeel van Lumens) zetten zich samen in tegen eenzaamheid onder jongen. Met DynamoJeugdwerk stimuleren zij jongeren om zelf activiteiten te organiseren en de verbinding op te zoeken. Beide zijn verbonden aan de landelijke stichting Join-us - een initiatief om eenzaamheid onder jongeren aan te pakken.

 

Erik Bukkems

Erik Bukkems

Marleen Tempelaars

Marleen Tempelaars

Wesley Netten

Wesley Netten

 

Schrijf u nu in!

Heeft u vragen over deze training of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met:

Juliëtte Maas
teammanager Sociaal en Juridisch