De unieke aanpak van de gemeente Cranendonck in het huisvesten van Oekraïense vluchtelingen

  • 7 maart
  • REEF-deelt-bijeenkomst
  • 17:30 - 20:30 uur
  • Gratis deelname

Aanmelden

De unieke aanpak van de gemeente Cranendonck in het huisvesten van Oekraïense vluchtelingen

De oorlog in Oekraïne is al bijna twee jaar aan de gang. Om inwoners uit Oekraïne veiligheid te kunnen bieden, verzorgen gemeenten in Nederland de opvang van deze vluchtelingen. Veel gemeenten worstelen met het opzetten van de opvanglocaties voor deze vluchtelingen. Denk hierbij aan vraagstukken rondom het vinden van geschikte locaties voor deze opvang, het faciliteren van sociale voorzieningen (onderwijs voor kinderen, gezondheidszorg etc.) en het begeleiden van deze vluchtelingen naar (betaald) werk in Nederland.

Indra Deckers en Masha van Deurzen zijn werkzaam op een project bij de gemeente Cranendonck. Hier houden zij zichzelf, samen met een team, bezig met het optimaliseren van één van de opvanglocaties en het opzetten van een nieuwe opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne. De aanpak van de gemeente Cranendonck is hierin uniek en heeft inmiddels diverse nieuwssites bereikt, zoals: Omroep Brabant, RTL Nieuws en Hart van Nederland. Tijdens de REEF-deelt-kennisbijeenkomst op 7 maart op de High Tech Campus (Eindhoven) nemen zij u graag mee in deze methode en de uitdagingen welke het huisvesten van vluchtelingen met zich meebrengt.

Na het bijwonen van deze kennissessie heeft u meer inzicht in:

  • Wat zijn de uitdagingen bij het opvangen van vluchtelingen uit Oekraïne?
  • Hoe zorgt u voor draagkracht bij de inwoners van de gemeente voor de huisvesting van Oekraïners?
  • Op welke manier kunnen gemeenten van elkaar leren bij de opvang van vluchtelingen?

 

Sprekers

Indra Deckers werkt inmiddels ruim 25 jaar bij diverse gemeenten. Lange tijd binnen het sociaal domein (voornamelijk Wmo) en sinds 2023 als projectleider opvang Oekraïne bij de gemeente Cranendonck. Hier opereert zij op het snijvlak van zorg en veiligheid en draagt zij er zorg voor dat de Oekraïners op de juiste manier opgevangen kunnen worden binnen de gemeente.

Masha van Deurzen is sinds de zomer van 2023 werkzaam als locatiemanager van een opvanglocatie van Oekraïners bij de gemeente Cranendonck. Hiervoor is zij bijna tien jaar werkzaam geweest bij de GGZE, onder andere als casemanager en als kwartiermaker. Hiervoor is zij werkzaam geweest als consulent inburgering.

Indra Deckers

Indra Deckers

 

 

Masha van Deurzen

Masha van Deurzen

Meld u nu aan!

Datum: 7 maart
Tijden: 17:30 - 20:30 uur (voor eten wordt gezorgd)
Locatie: Conference Center, High Tech Campus
Gratis deelname

Via onderstaand formulier kunt u zichzelf aanmelden voor deze REEF-deelt-kennisbijeenkomst. Reserveer op tijd uw plaats, want er is ruimte voor maximaal 25 personen. 

Het kan enkele seconden duren voordat u wordt doorgestuurd naar de bevestigingspagina.

Heeft u vragen over deze bijeenkomst of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met:

Luc Brenkman
Projectmanager Sociaal & Juridisch