De integratie van Zorg en Welzijn

  • 26 oktober
  • REEF-deelt-bijeenkomst
  • 17:30 - 20:30 uur
  • Gratis deelname

Aanmelden

De integratie van Zorg en Welzijn

De vergrijzing van de bevolking heeft een aanzienlijke impact op de zorgsector en de bredere samenleving. Met een groeiend aantal mensen dat te maken heeft met chronische aandoeningen en sociale problemen zoals eenzaamheid, is de behoefte aan goed gecoördineerde zorg- en welzijnsdiensten groter dan ooit.

Steeds meer ouderen blijven langer zelfstandig thuis wonen, gedwongen en ongedwongen. Vaak zijn ze afhankelijk van mantelzorgers en welzijnsvoorzieningen, waardoor ze een kwaliteitsvol leven kunnen leiden. Dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee voor zowel de ouderen als hun omgeving, maar ook voor andere betrokken partijen. Hoe bereiden we ons voor op deze uitdagingen en wat is er voor nodig om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen? We gaan hier dieper op in tijdens de REEF-deelt-kennisbijeenkomst op 26 oktober op de High Tech Campus (Eindhoven).

Tijdens deze bijeenkomst nemen we je mee in:

  • Een informatief deel waarbij Akkie de Rouw een praktisch verhaal deelt over hoe welzijn en mantelzorg effectief kunnen samenwerken en hoe ze elkaar kunnen versterken;
  • Een interactief deel waarbij de deelnemers gevraagd worden om mee te denken over de integratie van zorg en welzijn middels diverse voorbeelden uit de praktijk.


     

Spreker

Akkie de Rouw is niet alleen een mantelzorger met een diepgaand begrip van de uitdagingen die mantelzorg met zich meebrengt, maar ze is ook werkzaam bij Mantelzorg Farent. Dit is een gerenommeerd kenniscentrum en vraagbaak voor mantelzorgers en organisaties die zich bezighouden met mantelzorg. Met haar ervaring en achtergrond in mantelzorg, met specifieke focus op dementie en ouderenmishandeling, brengt Akkie diverse inzichten en praktische kennis met zich mee.

Akkie de Rouw

Akkie de Rouw

 

 

Meld u nu aan!

Datum: 26 oktober
Tijden: 17:30 - 20:30 uur (voor eten wordt gezorgd)
Locatie: Conference Center, High Tech Campus
Gratis deelname

Via onderstaand formulier kunt u zichzelf aanmelden voor deze REEF-deelt-kennisbijeenkomst. Reserveer op tijd uw plaats, want er is ruimte voor maximaal 20 personen. 

Het kan enkele seconden duren voordat u wordt doorgestuurd naar de bevestigingspagina.

Heeft u vragen over deze bijeenkomst of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met:

Juliëtte Maas
teammanager Sociaal en Juridisch