De impact van de Omgevingswet en WKB op het BAG-beheer

  • 26 oktober
  • REEF-deelt-bijeenkomst
  • 17:30 - 20:30 uur
  • Gratis deelname

Aanmelden

De impact van de Omgevingswet en WKB op het BAG-beheer

In een snel veranderende juridische en technologische omgeving is het van belang om op de hoogte te blijven van veranderingen die invloed hebben op ons dagelijks werk. Met de aankomende inwerkingtreding van de wet op de kwaliteitsborging voor het bouwen (WKB) op 1 januari 2024, samen met de Omgevingswet, staan professionals in vergunningverlening en toezicht voor nieuwe uitdagingen en kansen.

Deze veranderingen hebben niet alleen invloed op de werkprocessen, maar ook op de communicatie met essentiële databronnen zoals de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) en de Waarde van Onroerende Zaken (WOZ). Om u te helpen deze overgang soepel te laten verlopen, staat de REEF-deelt-kennisbijeenkomst van 26 oktober in het teken van de veranderende wetgeving en de implicaties ervan voor de BAG en de WOZ. Deze wordt geleid door Mirjam Donders, expert op dit gebied. De bijeenkomst vindt plaats op de High Tech Campus (Eindhoven).

Tijdens deze bijeenkomst krijgt u meer inzicht in:

  • De cruciale wijzigingen in werkprocessen als gevolg van de WKB en de omgevingswet;
  • Hoe u effectieve communicatie kunt handhaven met de BAG en de WOZ, zelfs na de invoering van de nieuwe wetten;
  • Hoe recente informatiesysteemimplementaties kunnen aansluiten op de veranderende wetgeving en het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO);
  • De uitdagingen en kansen in de nieuwe processen en werkwijzen voor de BAG en de WOZ;
  • Landelijke adviezen over omgang met verminderde informatie-uitwisseling onder de nieuwe wetgeving.

 

Spreker:

Mirjam Donders is de directeur van DATA-Kracht en een expert op het gebied van Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Ze is nauw betrokken bij de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten (VNG) als BAG-expert en biedt opleidingen aan voor BAG, Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) en Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Haar bedrijf, DATA-Kracht, is ook verantwoordelijk voor BAG- en WOZ-beheerwerkzaamheden bij verschillende gemeenten. Met haar uitgebreide kennis en ervaring zal Mirjam u de essentiële wijzigingen en uitdagingen die voortvloeien uit de nieuwe wetgeving helpen begrijpen.

Mirjam Donders

Mirjam Donders

 

 

Meld u nu aan!

Datum: 26 oktober
Tijden: 17:30 - 20:30 uur (voor eten wordt gezorgd)
Locatie: Conference Center, High Tech Campus
Gratis deelname

Via onderstaand formulier kunt u zichzelf aanmelden voor deze REEF-deelt-kennisbijeenkomst. Reserveer op tijd uw plaats, want er is ruimte voor maximaal 35 personen. 

Het kan enkele seconden duren voordat u wordt doorgestuurd naar de bevestigingspagina.

Heeft u vragen over deze bijeenkomst of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met:

Geerten Ketelaars
Projectmanager VTH