Bedrijfscultuur vs. Veiligheidscultuur

  • 9 februari
  • REEF-deelt-kennisbijeenkomst
  • 17:30 - 20:30 uur
  • Gratis deelname

Aanmelden

Wist u al dat arbeidsveiligheid direct verband houdt met de bedrijfscultuur? Zo zijn gemotiveerde medewerkers minder betrokken bij bedrijfsongevallen en is de kwaliteit van leidinggevende eveneens een erg belangrijke factor. Maak een ontdekkingstocht langs verschillende bedrijfs- en veiligheidsculturen; zijn er verbanden te vinden of juist aanzienlijke verschillen? Aan de hand van voorbeelden maken we een inventarisatie van het stadium waarin de organisatie zich bevindt. Samen brengen we de situatie in kaart om vervolgens handige en toepasbare tips met elkaar te delen. 

Bij REEF staat het delen van kennis centraal. Daarom organiseren wij jaarlijks tientallen REEF-deelt-kennisbijeenkomsten, om ideeën uit te wisselen, te leren van best practices en kennis te delen en op te halen bij vakgenoten. Deze kennissessies vinden plaats op de High Tech Campus in Eindhoven. Tijdens deze REEF-deelt-kennisbijeenkomst legt REEF HSE en Proces & Productie, in samenwerking met Noël Pijls, de focus op veiligheidsbewustzijn met bruikbare modellen en praktische tips. 

 

Spreker

Ir. Noël Pijls heeft chemische technologie gestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven. Gedurende zijn carrière heeft Noël gewerkt voor grote internationale ondernemingen, voor het merendeel in de chemische industrie. Na een carrière van 30 jaar heeft Noël zijn organisatieadviesbureau opgestart, PromiSafe. Zijn missie is het ondersteunen van klanten bij het implementeren van veiligheid, gezondheid en milieu programma’s. Hierbij maakt hij gebruik van de drie kerngebieden Richten, Inrichten en Verrichten. Zijn doel: het realiseren van een veilige, gezonde en verantwoorde werkomgeving.

Noël Pijls

Noël Pijls

 

Schrijf u nu in!

Heeft u vragen over deze bijeenkomst of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met:

John van de Gevel
teammanager Proces en Productie