Zoek Alle vacatures

REEF DEELT KENNIS | De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB): krijg inzicht in de acties die u dient uit te voeren voor 1 januari 2020

21 november 2019 17:00
High Tech Campus Eindhoven

Vanaf 1 januari 2020 veranderen de regels in het arbeidsrecht en socialzekerheidsrecht. Dit heeft gevolgen voor iedere werkgever. De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) kost tijd en vergt in 2019 nog voorbereidingen. Specifieke regels en rekenvoorbeelden worden tijdens deze bijeenkomst toegelicht. Zo kunt u op tijd doordachte en efficiënte keuzes maken.

Welke acties moet u dit jaar nog uitvoeren om te voldoen aan de WAB? Met de ingang van de nieuwe wetgeving zorgt een vast contract in 2020 tot een lage WW-premie en een flexibel contract tot een hoge WW-premie. Maar wanneer is er sprake van een flexibel contract? En hoe maakt u gebruik van een contract met een jaarurennorm? Is het mogelijk om gebruik te maken van de huidige berekening van de transitievergoeding, ook al ligt de einddatum van de arbeidsovereenkomst in 2020? Wanneer is het beter ontslag van een medewerker aan te vragen?

Reorganisatie? Let op: gewijzigde regels!
Tijdens deze bijeenkomst besteden we daarnaast aandacht aan de uitvoeringsregels ontslag om bedrijfseconomische redenen die per 1 oktober 2019 zijn gewijzigd.

Tijdens de REEF-deelt-kennisbijeenkomst neemt mr. Sandra Wouters van Committ Legal u mee in de wijzigingen rondom de WAB en reikt u een passende to-do-list aan. U krijgt inzicht in de acties die u nog dient uit te voeren vóór 1 januari 2020.

Deze bijeenkomst is interessant voor u als werkgever. Alle actuele wijzigingen zoals de ketenregeling, het ontslagrecht, wijzigingen voor payrollwerkgevers, regels voor compensatie transitievergoeding na twee jaar ziekte (met terugwerkende kracht), komen allemaal aan bod tijdens deze interactieve REEF-deelt-kennisbijeenkomst.

Discussieleider
Mr. Sandra Wouters
Mr. Sandra Wouters heeft 15 jaar ervaring als advocaat specialist arbeidsrecht voor middelgrote en grote organisaties. Zij is oprichter van Committ Legal: dé advocaat voor ondernemers.

Met een goed plan van aanpak en de juiste tactiek ontzorgt zij relaties en lost zij complexe dossiers snel en deskundig op.

Praktische informatie
Datum: donderdag 21 november
Kosten: € 0,00
Aanvang: 17.00 uur
Locatie: Conference Center, gebouw The Strip, High Tech Campus 1, Eindhoven

Programma
17.00 uur: ontvangst met soep en broodjes
18.00 uur: kennissessie deel 1
18.45 uur: gezamenlijke pauze met gelegenheid om te netwerken
19.15 uur: kennissessie deel 2
20.00 uur: afsluitende borrel

Tijdens deze REEF-deelt-kennisbijeenkomst worden er foto's gemaakt die worden gebruikt voor marketingdoeleinden.

Inschrijfformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.