Zoek Alle vacatures

REEF DEELT KENNIS | Wat zijn smart buildings, hoe realiseer je ze en wat levert het op?

21 november 2019 17:00
High Tech Campus Eindhoven

De overheid neemt maatregelen om Nederland te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Hierover zijn doelen afgesproken en afspraken met allerlei partijen gemaakt. Alle sectoren worden hierbij geraakt en ook de bouwsector en het facilitaire werkveld hebben een enorme uitdaging. De energietransitie in de gebouwde omgeving moet worden versneld. Bijvoorbeeld door het verminderen van de CO2-uitstoot door het slimmer maken van gebouwen. Het klimaatakkoord stelt daarmee nieuwe eisen aan beheerders van gebouwen, facilitymanagement organisaties, installateurs en adviseurs. Welke oplossingen zijn er op weg naar besparing en energieneutrale gebouwen? Ofwel: wanneer is er sprake van smart buildings?

Tijdens de REEF-deelt-kennisbijeenkomst krijg je inzicht in het slim(mer) maken van bestaande gebouwen en hetgeen dit oplevert. Erik Ruikes, Manager Heijmans Energie Service en Pleun Retera, salesmanager BeSense presenteren oplossingen en systemen op weg naar besparing en energieneutraal (ver)bouwen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt er ingezoomd op het ophalen van data en het gebruiken van deze data om gebouwen duurzamer en efficiënter te maken. Daarnaast word je meegenomen in de wet- en regelgeving waar je nu en in de nabije toekomst aan moet voldoen en rekening mee moet houden in je dagelijkse werkzaamheden.

Discussieleiders

Erik Ruikes - HeijmansErik Ruikes, Manager Heijmans Energie Service, is zijn carrière gestart vanuit een elektronische opleiding. Gedurende zijn carrière bij Burgers Ergon en Heijmans heeft Erik zich gespecialiseerd in techniek rondom het slimmer maken van gebouwen en op welke wijze overheidsmaatregelen van invloed zijn op de technische bedrijfsvoering. Hierdoor weet hij exact te vertellen wat de impact is van bijvoorbeeld het Klimaatakkoord en wat het energiebesparingspotentieel is.

Pleun Retera HeijmansPleun Retera is verantwoordelijk voor BeSense. BeSense is een slim systeem voor efficiënter, gezonder en schoner gebouwbeheer. Met slimme sensoren wordt onder andere de aanwezigheid én de luchtkwaliteit in het pand gemeten. Haar afstudeeronderzoek heeft bijgedragen aan het efficiënter inrichten van de facilitaire diensten van Heijmans. Vanuit hier heeft ze haar specialisatie gevonden in het realiseren van smart buildings.

Praktische informatie

Datum: donderdag 21 november
Kosten: € 0,00
Aanvang: 17.00 uur
Locatie: Conference Center, gebouw The Strip, High Tech Campus 1, Eindhoven

Programma
17.00 uur: ontvangst met soep en broodjes
18.00 uur: kennissessie deel 1
18.45 uur: gezamenlijke pauze met gelegenheid om te netwerken
19.15 uur: kennissessie deel 2
20.00 uur: afsluitende borrel

Tijdens deze REEF-deelt-kennisbijeenkomst worden er foto's gemaakt die worden gebruikt voor marketingdoeleinden.

Inschrijfformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.